ΜΙΑ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ “ΑΝΑΣΑ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις: at 14 Ιανουαρίου 2016
855 0

Ίσως ήρθε ο καιρός στην Αλεξανδρούπολη, που τις μέρες των εορτών φιλοξένησε πλήθος ξένων επισκεπτών, να δείξει την καλλιτεχνική της πλευρά με την πρώτη artistic παρέμβαση σε ένα από τους κεντρικούς της πεζοδρόμους.

Η οδός Λεονταρίδου (ο στενός πεζόδρομος δίπλα στην Εθνική Τράπεζα) μπορεί με μια σειρά παρεμβάσεων να αρχίσει να εκπέμπει ένα σπάνιο, καλλιτεχνικό φως, μέσα από τη γκρίζα καρδιά της Πόλης.

Περπατώντας στους άχαρους, τσιμεντένιους και διόλου ελκυστικούς δρόμους του κέντρου, μπορεί να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό, φωτεινό, γιορτινό στενό που να παραπέμπει σε άλλες πιο χαρούμενες εποχές, ίσως ακόμα και σε άλλες πιο προσεγμένες και ευφάνταστα δομημένες πόλεις του εξωτερικού αλλά και στην ίδια την Αθήνα (π.χ. στην περιοχή του Ψυρρή).

LEONTARIDIOS2

LEONTARIDIOS1

Ένας κεντρικός πεζόδρομος γεμάτος φωτιστικά, πολύχρωμους πολυέλαιους, φαναράκια και πορτατίφ, σε διαφορετικά μεγέθη, 🎏σχέδια και χρώματα, που να κρέμονται από δεκάδες τοποθετημένα κατά σειρά καλώδια που ξεφυτρώνουν δεξιά και αριστερά από τα κτίρια του δρόμου και πλημμυρίζουν με χαρούμενο φως τη νυχτερινή  ατμόσφαιρα της Αλεξανδρούπολης. Το διαφορετικό αυτό στενό μπορεί να αποτελέσει μια  μαγική, φωτεινή στοά , ένα πολύχρωμο, γιορτινό τούνελ στοιβαγμένο ανάμεσα στους γκρίζους δρόμους της πόλης. Μια παρέμβαση που θα δηλώνει πως η τέχνη πάντα θα κερδίζει, ακόμα και τη πιο δύσκολη, οικονομική κρίση. Με αντίστοιχα Projects και ευφάνταστες κατασκευές  θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι κεντρικοί πεζόδρομοι όπως και η γειτονική οδός Κουντουριώτη (οδός  “Χοληστερίνης”).

Τα πρώτα ίσως βήματα με  σκοπό να δημιουργηθεί κάποια παράδοση στη σχέση σύγχρονης εικαστικής πρακτικής και δημόσιου χώρου μια και είναι πλέον κοινό αίτημα η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης μέσα από την ανάπτυξη μιας πολιτισμικής  εικόνας που θα της αποδώσει κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

“ΑΝΑ.Σ.Α.”

Σχετικά άρθρα

7 προτάσεις για την επιστροφή στη Χριστιανικότητα του Ναού – “Μια Αγία Σοφία με τόσους μπερντέδες, δεν θέλει UNESCO αλλά μια TURKESCO” (αρθρο  των Χρήστου Κηπουρού και Πασχάλη Χριστοδούλου)

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουλίου 2020 0
7 προτάσεις για την επιστροφή στη Χριστιανικότητα του Ναού “Μια Αγία Σοφία με τόσους μπερντέδες, δεν θέλει UNESCO αλλά μια TURKESCO”…

Σχηματίστηκε η δικογραφία για την πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρών

Δημοσιεύτηκε από: - 6 Οκτωβρίου 2020 0
Σχηματίστηκε δικογραφία από μεικτό Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αποτελούμενο από ανακριτικούς υπαλλήλους  της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης,…