Μιλώντας και γράφοντας για το Δήμαρχο  Αλεξανδρούπολης Ηλία Ευαγγελίδη είκοσι χρόνια μετά.
Ο Ηλίας Ευαγγελίδης, γόνος προσφύγων από τον Πόντο και την Καππαδοκία, γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη  το 1954.  Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος των Σπουδαστών καταγόμενων από την Αλεξανδρούπολη, την περίοδο 1976-1977. Μετά το τέλος των σπουδων του και την επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη διετέλεσε πρόεδρος του Νοσοκομείου της πόλης, Νομαρχιακός Σύμβουλος (ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου)  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης.

Εκλέχθηκε Δήμαρχος τον Οκτώβριο του 1994, υποστηριζόμενος από πολλές πολιτικές δυνάμεις και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι την 6η  Μαρτίου 1997, αφού πάλεψε για πολύ  καιρό με την επάρατο νόσο.

Ο Ηλίας Ευαγγελίδης ήταν αξιοπρεπής, αγωνιστής, ανιδιοτελής και οραματιστής, προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη, μαχόμενος  για το συμφέρον της Αλεξανδρούπολης, της Θράκης και του Ελληνισμού.
Ευχαριστώ το Θεό που μου χάρισε μία σημαντική εμπειρία συνεργασίας για πολλά χρόνια με τον Ηλία Ευαγγελίδη. Ήταν ένας ωραίος άνθρωπος, πολιτικός και φίλος, ένας αυθεντικός Έλληνας της καθ’ ημάς Ανατολής και έτσι τον θυμάμαι και έτσι τον θυμόμαστε.
Αγαπημένε μας  Ηλία, καλό Παράδεισο, καλή Αντάμωση, καλή Ανάσταση.
 Διαδηλώνοντας για τα δίκαια της Κύπρου στην πλατεία Κύπρου (στο παλιό Δημαρχείο)

Βράβευση του  Αθανάσιου Μανιά για την προσφορά του στον προσκοπισμό της πόλεως.

Στην εκδήλωση για την αδελφοποίηση της Αλεξανδρούπολης με την Κάλυμνο και με την Λακατάμια της Κύπρου.

Με τη δημοτική ομάδα
Από αριστερά: Ηλιάδης, Κουσίδης, Κούρτης, Καϊσας, Παντελίδης, Καραμανίδης, Κοσμίδης Γ., Γιοφτσίδης, Σεραφειμίδης, Καφετζής, Ευθυμίου, Μπίμπασης,  Γιαννούλης, Θωμαϊδης, Γκιοκτσέ.

Βραβεύοντας τους παλαιούς προσκόπους Α. Μανιά και Α. Κριτού.
 Με παρέα από σπουδαστές (Παναγιωτίδης Θανάσης, Αντώνογλου Χρήστος, Πασαδάκης Μάκης, Κατιρτζίδης Τάκης, Παρασκευόπουλος Πάνος
 Με παρέα σε φιλικό σπίτι.
Προηγούμενο άρθροΚώστας Χατζημιχαήλ: “Απο το Σάββατο μέχρι 18 Μαρτίου , παράταση των εκπτώσεων στην Αλεξανδρούπολη”
Επόμενο άρθροΣκληρή κόντρα Λαμπάκη – Μιχαηλίδη με αφορμή τις αλλαγές στο Δήμο Αλεξανδρούπολης