Μνημειακό συγκρότημα προς τιμή αμφιλεγόμενου βούλγαρου οπλαρχηγού θα χτισθεί στην Θράκη;

Δημοσιεύτηκε στις: at 11:32
400 0

Σημερινό δημοσίευμα βουλγαρικής ιστοσελίδας αναφέρει ότι θα χτιστεί μνημειακό συγκρότημα προς τιμή του βούλγαρου οπλαρχηγού Πέτκο Βοιβόντα στο χωριό που γεννήθηκε, την Αισύμη του Έβρου κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μνημείο για τον Πέτκο Βοιβόντα ο οποίος θεωρείται θρύλος και εθνικός ήρωας στην Βουλγαρία προβλέπεται να κατασκευασθεί στο πατρικό του σπίτι -το οποίο έχει δωριστεί στο βουλγαρικό κράτος- και το σχέδιο του υπεύθυνου αρχιτέκτονα περιλαμβάνει ορθόδοξη εκκλησία, μουσείο του ήρωα Πέτκο Βοιβόντα, αίθουσα συνεδρίων, συντριβάνι και κιόσκι.

Η ιδέα για το μνημειακό συγκρότημα ανήκει στην περιφερειακή ένωση αποστράτων αξιωματικών και υπαξιωματικών της περιφέρειας του Σμόλιαν και για το σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την συγκέντρωση του απαραίτητου χρηματικού ποσού.

Ο Πέτκο Βοιβόντα έδρασε εναντίον των Τούρκων με τους ιστορικούς να διαφωνούν αν στόχος του ήταν μια πανβαλκανική ανεξάρτητη ομοσπονδία ή ένα βουλγαρικό κράτος με πρόσβαση στο Αιγαίο.

ΠΗΓΗ newpost.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Ο Έβρος και η Θράκη αποκλείστηκαν από την συζήτηση του Αναπτυξιακού”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Ιουνίου 2016 0
Aυστηρό ήταν το Προεδρείο της Βουλής, κι ενώ είχε ήδη επιτρέψει εκπρόθεσμες του χρόνου παρεμβάσεις, απέναντι στους Έλληνες ακρίτες, διακόπτοντας…

Γιάννης Ναϊτίδης: “Εκατοντάδες άνθρωποι έγιναν ένα με την φύση την Πρωτομαγιά , στον Πλατανότοπο Μαΐστρου , χωρίς να αφήσουν το αποτύπωμα τους φεύγοντας!”

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Μαΐου 2018 0
Όπως αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ναϊτίδης: Και τελικά είναι αρκετή μια μέρα, για να σε κάνει να χαμογελάς! Γιατί τελικά σε…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βουλευτές και Yπουργοί της ΝΔ να καταθέσουν το 50% του μισθού τους

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Μαρτίου 2020 0
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς της Νέας Δημοκρατίας να διαθέσουν το ήμισυ των μισθών τους για ενίσχυση της μάχης κατά του κορωνοϊού.…