Οταν μου το εστειλε το θεμα ο φιλος του Μaximum 93,6 Ο Γιωργος δεν πιστευα αυτο που εβλεπα…το μονο θρησκευτικο μνημειο που εχει καταχωρηθει στη σελιδα του ΕΟΤ ειναι το ”μουσουλμανικο μοναστηρι της Ρουσας”.

Η Παναγια η Κοσμοσωτειρα;..το μοναστηρι της Δαδιας;..το μοναστηρι της Παναγιας της Πορταιτισσας;..H μονη Ιωαννη του Θεολογου;…η μονη της Παναγιας στη Μακρη;…Tο ”βημα του Αποστολου Παυλου στη Σαμοθρακη;…η Παναγια η Κρυμνιωτισσα στη Σαμοθρακη;…το τεμενος Βαγιαζιτ στο Διδυμοτειχο;…

Aντε λοιπον και εγινε αυτη και μονον αυτη η καταχωρηση για τον Εβρο..τι κανουν oi Δημοι με τις δημοτικες τουριστικες ειχειρησεις;…

Τι κανει η Περιφερεια με τις τουριστικες της υπηρεσιες;

Η αντιδραση πρεπει να ειναι αμεση ωστε να γινει καταχωρηση των στοιχειων και να παψει αυτη η ελλειπεστατη ενημερωση για τον Εβρο. Για του λογου το αληθες δειτε εδω:

Αρχαιολογικοί χώροι  (3 αποτελέσματα)
Ιερό των Μεγάλων Θεών

Το Ιερό ήταν αφιερωμένο στην λατρεία και την τέλεση των Μυστηρίων των Μεγάλων Θεών που ακτινοβόλησαν στη διάρκεια της ελληνικής και ρωμαϊκής αρχαιότητας. Τα σημαντικότερα μνημεία και αρχιτεκτονικά σύνολα του αρχαιολογικού χώρου είναι: Το “Τέμενος” Το Ιερό Ο Θόλος της…

Πλωτινούπολη

Η Πλωτινούπολη ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τραϊανό ( 98 – 117μ.Χ. ), για να τιμήσει τη γυναίκα του Πλωτίνη. Το 1965, κατά την κατασκευή χαρακώματος από στρατιώτες και σε βάθος 1,60μ. βρέθηκε η χρυσή σφυρήλατη προτομή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου ( 193 – 211μ.Χ…

Ταφικός Τύμβος μικρής Δοξιπάρα-Ζώνης

Η κατασκευή τύμβων στο χώρο της αρχαίας Θράκης αρχίζει από την προϊστορική περίοδο και συνεχίζεται ως την ύστερη αρχαιότητα. Οι περισσότεροι χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς αυτοκρατορικούς χρόνους και καλύπτουν καύσεις επιφανών και πλουσίων ανδρών και γυναικών. Ένας από αυτούς είναι και ο τύμβος…

Δάση  (1 αποτέλεσμα)
Δάσος Δαδιάς

Το όνομά του προέρχεται από το χωριό Δαδιά, τον γραφικό οικισμό 67 χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης στην μαγευτική Θράκη, από όπου και το δάσος ξεκινά. Κατάφυτο, καταπράσινο και εντυπωσιακό, το Δάσος της Δαδιάς γοητεύει όσους βρεθούν στα μονοπάτια του, τα περιτριγυρισμένα από πεύκα, που οδηγούν σε…

Εκδηλώσεις  (1 αποτέλεσμα)
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χωρών

Οριοθετώντας τα μηνύματα και τα νοήματα που παίρνουμε από τους χορούς και τα τραγούδια του λαϊκού μας πολιτισμού, επιλέξαμε να παρουσιάσουμε την χορευτική και μουσική δράση των παραδοσιακών κοινωνιών της Ελλάδας με κέντρο τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Παρουσιάζονται θέματα και λαϊκά δρώμενα όπως…

Ελληνικά νησιά  (1 αποτέλεσμα)
Σαμοθράκη

Tο «νησί των Μεγάλων Θεών» Η Σαμοθράκη – το νησί του Αιόλου κατά τη μυθολογία- ξεπροβάλλει μέσα από το Θρακικό πέλαγος, στεφανωμένη από τον υψηλότερο ορεινό όγκο του Αιγαίου, το επιβλητικό όρος Σάος. Σύμφωνα με τον Όμηρο, από εδώ παρακολουθούσε ο θεός Ποσειδώνας την εξέλιξη του Τρωϊκού Πολέμου….

Ηπειρωτική Ελλάδα  (3 αποτελέσματα)
Αλεξανδρούπολη

Με θέση κομβική – σταυροδρόμι των θαλάσσιων και χερσαίων δρόμων – η Αλεξανδρούπολη ενώνει Ευρώπη και Ασία, Δύση και Ανατολή. Η όμορφη παραθαλλάσια πόλη, με τον φάρο να ορθώνεται επιβλητικός στο λιμάνι, αποτελεί προνομιακό κέντρο μιας πραγματικά χαρισματικής περιοχής. Ψαράδες από τη Μαρώνεια και…

Δαδιά

Χτισμένη στα κατάφυτα ριζά της Ροδόπης, το χωριό, σύμφωνα με την ντόπια παράδοση, δημιουργήθηκε από υλοτόμους που κατέφυγαν εδώ για να γλιτώσουν από θανατηφόρα επιδημία. Στα έγγραφα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Δαδιά αναφερόταν ως «Τσιάμ-Κεμπίρ», που σημαίνει «το χωριό του Μεγάλου Πεύκου». Το…

Σουφλί

Χτισμένη αμφιθεατρικά, η κωμόπολη του νομού δεσπόζει στην κοιλάδα του Έβρου. Είναι η μοναδική «πόλη του μεταξιού» της χώρας, γνωστή ακόμα για το κρασί, το τσίπουρο και τα αλλαντικά της, καθώς επίσης και για την πλούσια παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της. Σε όλη την πόλη βρίσκονται τα…

Θάλασσα  (1 αποτέλεσμα)
Χρυσές οι παραλίες Ιεράπετρας, Σαμοθράκης και Αλοννήσου

Η Ιεράπετρα, η Σαμοθράκη και η Αλόννησος κέρδισαν Χρυσό Μετάλλιο Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών (Quality Coast Association) στην ετήσια τελετή, που φέτος έλαβε χώρα στο Τόρες Βέντρας, στην Πορτογαλία, υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών…

Ιστορία  (2 αποτελέσματα)
Ιστορία της Σαμοθράκης

Η Χώρα του νησιού (Σαμοθράκη), βρίσκεται 5 χμ. ανατολικά του λιμανιού, κτισμένη ανάμεσα σε λόφους, προστατευμένη από τους ανέμους και από τις ληστρικές επιδρομές που αποτελούσαν συχνό φαινόμενο τους προηγούμενους αιώνες. Στην άκρη της Χώρας, πάνω σε φυσικό βραχώδες ύψωμα, δεσπόζει το βυζαντινό…

Ιστορία του Έβρου

Στην παλαιολιθική εποχή, από τη χρήση των πρώτων λίθινων εργαλείων μέχρι την εξημέρωση των ζώων και των φυτών, ο άνθρωπος συγκροτεί ολιγομελείς ομάδες που ζουν από τη συλλογή καρπών και το κυνήγι άγριων ζώων. Ορισμένες επιφανειακές εξελίξεις μαρτυρούν παλαιολιθική παρουσία στον Έβρο, ( 10000 -…

Κύριες πόλεις  (1 αποτέλεσμα)
Ορεστιάδα

Η Ορεστιάδα, με 15.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πολιτιστικό, διοικητικό κι εμπορικό κέντρο του βόρειου Έβρου. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε το 1923, με τη συνθήκη της Λοζάνης, από πρόσφυγες από την Aδριανούπολη. Απέχει 115 χλμ. βορειοανατολικά από…

Μνημεία θρησκευτικού ενδιαφέροντος  (1 αποτέλεσμα)
Μοναστήρι της Ρούσας

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μουσουλμανικό μοναστήρι της Ρούσας, που ανεγέρθηκε από κιζηλμπάσηδες ( ερυθροκέφαλους ) του Μπεκτασικού Τάγματος το 1402 και στο οποίο διατηρούνται σήμερα κτίσματα του 17ου έως 19ου αιώνα. Μετά την κατάργηση του Μπεκτασικού το 1925 στην Τουρκία, αυτό το μοναστήρι…

Μοναστήρια  (1 αποτέλεσμα)
Μοναστήρι της Ρούσας

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το μουσουλμανικό μοναστήρι της Ρούσας, που ανεγέρθηκε από κιζηλμπάσηδες ( ερυθροκέφαλους ) του Μπεκτασικού Τάγματος το 1402 και στο οποίο διατηρούνται σήμερα κτίσματα του 17ου έως 19ου αιώνα. Μετά την κατάργηση του Μπεκτασικού το 1925 στην Τουρκία, αυτό το μοναστήρι…

Μουσεία  (6 αποτελέσματα)
Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης φιλοξενεί ευρήματα από ανασκαφές που έγιναν τον 20ο αι. στην αρχαία πόλη ( Παλαιάπολη ). Μαζί με τα ευρήματα εκτίθεται και το αντίγραφο του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης. Το μουσείο περιλαμβάνει τις εξής αίθουσες: Αίθουσα 1: Αποκατεστημένα…

Δημοτική πινακοθήκη Δημητρίου Ναλμπάντη – Διδυμότειχο

Η δημοτική πινακοθήκη του Διδυμότειχου στεγάζει έργα του ζωγράφου Δημητρίου Ναλμπάντη. Ο επισκέπτης έχει εκεί την ευκαιρία να γνωρίσει και άλλες πτυχες του έργου του ζωγράφου και να νιώσει τη δημιουργία και την έμπνευσητης καλλιτεχνικής του δημιουργίας. Πατριάρχη Διονυσίου 3 τ.κ….

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης – Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη στεγάζεται το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σε πέτρινο νεοκλασικό κτίριο του 1899, στην οδό 14ης Μαΐου 63. Οι θεματικές ενότητες, που αναπτύσσονται κατά χρονολογική περίοδο, καλύπτουν την εποχή από τα τέλη του 17ου μέχρι και τις αρχές του 20ου αι. και αφορούν: Την…

Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας

Στο Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας ο επισκέπτης μπορεί να δει παραδοσιακές στολές κεντημένες με το δικέφαλο αετό, στολές αντρών και γυναικών που φημίζονται για την αρμονία των σχεδίων τους, υφαντά, χειροποίητα σκαλιστά είδη που χρησιμοποιούσαν στο νοικοκυριό, καθώς και το πρώτο ιερό Ευαγγέλιο σε…

Μουσείο Λαογραφικό και Φ.Ιστορίας

Το μουσείο λειτουργεί επίσημα από το 1965. Είναι ιδιωτικό και ιδρύθηκε από τον ιεροδιδάσκαλο Γεώργιο Κομνίδη. Έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα, φυσικής ιστορίας και λαογραφίας. Το τμήμα φυσικής ιστορίας περιλαμβάνει ταριχευμένα ζώα της ξηράς και της θάλασσας που προερχόμενα από το θρακικό χώρο καθώς…

Στρατιωτικό Μουσείο Διδυμότειχου

Σε ένα τριώροφο κτίριο που αγοράστηκε από το Δήμο σε συνεργασία με το Υπ. Εθνικής Άμυνας στεγάζεται το Στρατιωτικό μουσείο Διδυμοτείχου. Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την ιστορία του ελληνικού στρατού μέσα από πλούσιο υλικό από τα χρόνια της ίδρυσής του έως και…

Παραδοσιακή κουζίνα  (1 αποτέλεσμα)
Παραδοσιακή κουζίνα – Έβρος

Στον Έβρο η κουζίνα αξιοποιεί τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής όπως τα δημητριακά, τα λαχανικά, τα όσπρια, τα κρέατα, αλλά και τα ψάρια (βάτος, καλκάνι) και τα θαλασσινά που αλιεύονται στο Θρακικό Πέλαγος. Διαδεδομένο φαγητό είναι η “Μπαμπού” (χριστουγεννιάτικο έδεσμα από χοιρινό έντερο…

Παραλίες  (2 αποτελέσματα)
Παραλίες Ν.Έβρου

Ο νομός Έβρου διαθέτει λίγες αλλά όμορφες ακτές όπως η οργανωμένη παραλία της Αγίας Παρασκευής και οι παραλίες στη Μάκρη και στα Δίκελλα, μέσα σε ένα πολύ όμορφο τοπίο που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και στολίζεται από γραφικούς ελαιώνες. Δυτικά, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, υπάρχει μεγάλη…

Χρυσές οι παραλίες Ιεράπετρας, Σαμοθράκης και Αλοννήσου

Η Ιεράπετρα, η Σαμοθράκη και η Αλόννησος κέρδισαν Χρυσό Μετάλλιο Ποιότητας Παράκτιων Περιοχών (Quality Coast Association) στην ετήσια τελετή, που φέτος έλαβε χώρα στο Τόρες Βέντρας, στην Πορτογαλία, υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παραλιών και Παράκτιων Περιοχών…

Περιηγήσεις με τα πόδια  (1 αποτέλεσμα)
Περιήγηση στην Αλεξανδρούπολη

Στο μεγάλο φάρο-σύμβολο της πόλης, στην παραλία. Λειτουργεί από το 1880, έχει ύψος 27 μ. και είναι ορατός από απόσταση 23 μιλίων. Στο νεοκλασικό κτίριο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας και στο κτίριο της Λεονταριδείου Σχολής. Στο Δημοτικό Πάρκο Στα ερείπια δύο τζαμιών. Στο παλιό…

Ποτάμια  (2 αποτελέσματα)
Δέλτα Έβρου

Στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα πλούσιο Δέλτα, έναν υγρότοπο διεθνούς σημασίας, συνολικής έκτασης 200 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η μεγάλη ποικιλία τύπων βλάστησης στο Δέλτα του Έβρου συνθέτει ένα ποικιλόμορφο μωσαϊκό. Η σπάνια…

Ποταμός Έβρος

Ο Έβρος, φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια της βαλκανικής χερσονήσου, εκβάλλει στο θρακικό πέλαγος, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, σχηματίζοντας ένα μεγάλο και πολύμορφο Δέλτα. Το όνομα του το πήρε από τον Έβρο, γιο του βασιλιά της Θράκης Κάσσανδρου. Σύμφωνα με…

Προορισμοί  (2 αποτελέσματα)
Διδυμότειχο

Το Διδυμότειχο είναι μια όμορφη πόλη, με 8.600 κάτοικους, πλούσια ιστορία και καλοδιατηρημένα αρχαιολογικά βυζαντινά και οθωμανικά μνημεία, κοντά στη συνοριακή γραμμή. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε απόκρημνο λόφο, δίπλα στον παραπόταμο του Έβρου, Eρυθροπόταμο, κατά μία εκδοχή πήρε το όνομά της από το…

Ορεστιάδα

Η Ορεστιάδα, με 15.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη μετά την Αλεξανδρούπολη, καθώς και το πολιτιστικό, διοικητικό κι εμπορικό κέντρο του βόρειου Έβρου. Η σύγχρονη πόλη ιδρύθηκε το 1923, με τη συνθήκη της Λοζάνης, από πρόσφυγες από την Aδριανούπολη. Απέχει 115 χλμ. βορειοανατολικά από…

Χριστουγεννιάτικες συνταγές  (1 αποτέλεσμα)
Θρακιώτικη Βασιλόπιτα με σουσάμι

Υλικά: Για την πίττα: ½ κιλό φύλλο κρούστας ½ κιλό σουσάμι ½ φλιτζάνι σησαμέλαιο ή βούτυρο 1 κουτάλι σούπας κανέλα ½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη ½ κουτάλι σούπας φρυγανιά τριμμένη λίγο σουσάμι για το στόλισμα Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι…

 http://www.visitgreece.gr
Προηγούμενο άρθροΓ.Τσιρώνης – Τ.Κουϊκ: Στον Maximum 93.6 μίλησαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος και Επικρατείας για τη Ζουράφα, τον LNG, τους αγρότες και τη διαχείριση απορριμάτων
Επόμενο άρθροΔιοργάνωση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων