Στις 21 του Ιουλίου του 2020 η Ουγγρική Κυβέρνηση διαμέσου της Αυτοδιοικήσεως των Ελλήνων της Ουγγαρίας και γνωρίζοντας τα δεινά και τις καταστροφές που υπέστησαν κατά καιρούς τα πλησίον του τότε ΚΥΤ παρεκκλήσια της Ενοριακής Κοινότητας Αγίου Βασιλείου Μόριας Λέσβου, διέθεσε για τις ανάγκες αυτές το χρηματικό ποσό των 28.000 ευρώ.

Η Ιερά μας Μητρόπολη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου  δέχθηκε με μεγάλη χαρά αυτήν την τόσο ανιδιοτελή αλλά και σημαντική προσφορά τους.

Κατόπιν ευλογιών και των σχετικών αδειών του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.κ. Ιακώβου, με τα χρήματα αυτά επισκεύασε και εξόπλισε με εκκλησιαστικά σκεύη και άμφια τα πλησίον του πρώην ΚΥΤ ευρισκόμενα, παρακάτω εξωκλήσια:

  • Αγίου Γεωργίου

  • Αγίας Αικατερίνης

  • Παμμεγίστων Ταξιαρχών

«Τέτοιες θεάρεστες πράξεις, ιδίως τις δύσκολες αυτές εποχές για την πατρίδα μας, και ιδιαίτερα για το Αγιοτόκο Νησί μας, είναι ευλογία Θεού και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ευχαριστούμε δημόσια την Ουγγρική Κυβέρνηση και τους εκεί Έλληνες αδελφούς μας για την βοήθεια και την πολύτιμη συνδρομή τους και ευχόμαστε ο Τριαδικός Θεός να ευλογεί κάθε έργο αγαθό προσωπικό και της οικογενείας των», καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

ΠΗΓΗ www.orthodoxianewsagency.gr

Προηγούμενο άρθροΣαμαράς κατά Μητσοτάκη: ΟΧΙ σε διερευνητικές με Τουρκία – ΟΧΙ στην Χάγη
Επόμενο άρθροΕπιχείρηση Ριβιέρα: Πώς κατάφερνε το κύκλωμα διακίνησης να δρα στον Εβρο – Η δομή του