Μουσειακή αγωγή για παιδιά, στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε στις: at 9 Νοεμβρίου 2016
392 0

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρούπολης στηρίζει και προωθεί τη γνωριμία και τη δημιουργική επαφή των μικρών παιδιών με τον πολιτισμό και την παράδοσή μας.

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μουσειακής αγωγής του Εκκλησιαστικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης υλοποιείται κάθε Σάββατο ένα δίωρο πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 4-7ετών.

Η έναρξη του προγράμματος είναι το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016.

Τα παιδιά καλούνται να φανταστούν δημιουργικά, να παίξουν με χρώματα, υλικά και θεατρικές τεχνικές, να ερευνήσουν τα εκθέματα του Μουσείου, ώστε να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους ευχάριστα.

Το πρόγραμμα θα αρχίζει στις 11.00 και θα τελειώνει στη 13.00. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος η παρουσία των γονέων δεν είναι απαραίτητη.

Για την παρακολούθηση του προγράμματος χρειάζεται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του Μουσείου από Τρίτη -Παρασκευή 09-14.00.

Σχετικά άρθρα

ΘΕΟΝΟΜΙΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Απριλίου 2016 0
Του Γεωργίου Τασούδη     υμείς δε γένος εκλεκτόν, βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον (Α΄ Πέτρ. 2, 9)     Το…

Για 3η χρονιά, πραγματοποιήθηκε η συναυλία θρησκευτικής μουσικής στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Απριλίου 2018 0
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο κατάμεστο από μουσικόφιλους ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα…

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Δεκεμβρίου 2015 0
το Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης» & το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης   συνδιοργανώνουν Χριστουγεννιάτικη συναυλία:   ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ…