Μπακογιάννη: “ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποια είναι η πολιτική που απαιτείται στη Θράκη”

Δημοσιεύτηκε στις: at 17:41
386 0

Ντόρα Μπακογιάννη για τη Θράκη: “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική”, γεγονός το οποίο αποδίδει στο ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποια είναι η πολιτική που απαιτείται στη Θράκη.

“Είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντέξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ”, εκτιμά η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και προσθέτει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις ανά πάσα στιγμή, αφού η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία”.

Η επικεφαλής του τομέα Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της ΝΔ δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία τής κυβέρνησης για τη βελτίωση της κατάστασης στην οικονομία και υποστηρίζει ότι “το χειρότερο όλων είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα πιάσει τους οικονομικούς στόχους με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του “κόφτη” που θα φέρει νέα ύφεση”.

Ερωτηθείσα αν με την απόφαση του Eurogroup άνοιξε ο δρόμος για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους, απαντά: “Δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός άνθρωπος που να το ισχυρίζεται, και μόνο τα στελέχη της κυβέρνησης το πιστεύουν. Είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας ανέβασε τον πήχη ψηλά και πέρασε δυστυχώς από κάτω. Ρητά όλοι δήλωσαν ότι θα ασχοληθούν με το χρέος μετά από δύο χρόνια”.

Δηλώνει ακόμη ότι η ΝΔ θα διεκδικήσει μία νέα βιώσιμη συμφωνία με λιγότερους φόρους. “Θα επαναδιαπραγματευθούμε, για παράδειγμα, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, το ύψος του πλεονάσματος. Δεν είναι βιώσιμο το πλεόνασμα του 3,5% για 15 χρόνια, το ξέρουν όλοι. Θα αλλάξουμε τη βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η δημοσιονομική πολιτική με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”, επισημαίνει.

Υπογραμμίζει ότι η νέα ηγεσία του κόμματος εξελέγη από την κοινωνία και “είναι απολύτως ελεύθερη να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας γιατί δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν”, ενώ για το αν μπορεί η ΝΔ με τις φιλελεύθερες θέσεις της να προσεγγίσει τα λαϊκά στρώματα σχολιάζει: “Ο μεγαλύτερος μύθος ο οποίος κατέρρευσε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι ο μύθος περί της κοινωνικής ευαισθησίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα έκοβε, για παράδειγμα, το επίδομα των αναπήρων. Ο δεύτερος μύθος που κατέρρευσε είναι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα λαϊκά στρώματα. Το κόστος το οποίο πληρώνεται σήμερα και είναι δυσβάστακτο το πληρώνουν κατ’ εξοχήν τα λαϊκά στρώματα. Το κόστος αυτό ο πλούσιος το αντέχει. Τα λαϊκά στρώματα δεν το αντέχουν. Η κοινωνική δικαιοσύνη, όπως και η αλήθεια, είναι άγνωστες λέξεις για την κυβέρνηση”.

Τέλος, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά ότι οι σχέσεις με την Τουρκία έχουν περάσει σε νέα φάση, δεν κρύβει την ανησυχία της για την εξέλιξη στο προσφυγικό από την σύγκρουση ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας πως χρειάζεται έγκαιρη προετοιμασία και ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ για τη Θράκη λέει ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει πολιτική”, γεγονός το οποίο αποδίδει στο ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το ποια είναι η πολιτική που απαιτείται στη Θράκη.

Σχετικά άρθρα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΑΕΚ 1-25 ΕΤΟΥΣ 2015

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Οκτωβρίου 2015 0
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει τα μέλη του ότι ως δικαιούχος φορέας υλοποίησης προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΣΑΠΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΤΗ

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Οκτωβρίου 2016 0
ΠΡΟΣ :Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα Αξιότιμε κ Πρωθυπουργέ Με την παρούσα επιστολή, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα όλων των δημοτών του…

H Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει να αποπεμφθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ που στήριξε η Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Οκτωβρίου 2020 0
ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο Περ/κού Συμβουλίου κ. Χ. ΜΕΤΙΟ Περιφερειάρχη Ανατ. Μακ. – Θράκης ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Προς τους επικεφαλής των Περιφερειακών Παρατάξεων…

Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο αυτοκίνητό τους λόγω χιονόπτωσης – Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Φεβρουαρίου 2018 0
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν – Τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και είναι καλά στην…