Μπόνους 400 ευρώ σε αναισθησιολόγους λόγω έλλειψης εξειδικευμένων γιατρών

Δημοσιεύτηκε στις: at 14:28
66 0

Χρηματικό bonus ύψους 400 ευρώ μηνιαίως και αφορολόγητο αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σε Αναισθησιολόγους, όπως αποκάλυψε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, επισημαίνοντας πως αυτό το κίνητρο θα δοθεί, καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών της εν λόγω ειδικότητας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κέλλας έχει εντοπιστεί πολύ μεγάλη έλλειψη σε αναισθησιολόγους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά και την Πελοπόννησο και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα χειρουργεία, λόγω αυτής της έλλειψης. Ο Βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια που καλύπτει την Θράκη προκηρύχθηκαν 18 θέσεις αναισθησιολόγων και οι 15 κηρύχθηκαν άγονες, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Για το λόγο αυτό κι επειδή η εν λόγω ειδικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την διεκπεραίωση των χειρουργείων αλλά και την κάλυψη των ΜΕΘ, η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και αύριο, θα αποφασίσει να δώσει κίνητρα τόσο στους ειδικούς γιατρούς όσο και στους ειδικευόμενους, προκειμένου να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κέλλα θα δοθεί bonus μηνιαίο και αφορολόγητο ύψους 400 ευρώ για Διευθυντές και Επιμελητές και 250 ευρώ για τους ειδικευόμενους, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε το ΕΣΥ να ενδυναμωθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης εξειδικευμένων γιατρών.

Πηγή: magnesianews.gr

Σχετικά άρθρα

Ενημερωτική συνάντηση με το Δ.Σ. του Α.Ο. Αμαζόνες Μαΐστρου είχε η παράταξη Δήμος για Όλους. Πρώτα ΕΣΥ

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Φεβρουαρίου 2019 0
Ενημερωτική συνάντηση με τον  Πρόεδρο  και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο. Αμαζόνες Μαΐστρου, πραγματοποίησε  ο Γιάννης Ζαμπούκης και υποψήφιοι…

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Μαΐου 2017 0
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Αθλητισμού ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι τα προνοιακά επιδόματα θα…