Μ. Γκουγκουσκίδου: «Ένα μεγάλο μηδενικό το έργο του δημάρχου κ. Μαυρίδη»

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:02
484 0

Για όλους όσους εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες – εκλογές, στο τέλος της θητείας τους υπάρχει μια μοιραία νομοτέλεια, εφόσον θέλουν να επανεκλεγούν. Πρέπει να κάνουν απολογισμό του έργου τους. Να παρουσιάσουν τι ακριβώς έκαναν κατά τη διάρκεια της περιόδου που κατείχαν το αξίωμα και να καλέσουν τους ψηφοφόρους να τους ξαναεμπιστευτούν εφόσον κρίνουν επαρκές το έργο τους.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ορεστιάδας κος Μαυρίδης, προσπαθεί να απεμπλακεί από αυτή τη βασική δημοκρατική αρχή, γιατί δεν τον βολεύει εκλογικά. Δεν έχει να παρουσιάσει σημαντικό έργο, ώστε πατώντας πάνω σ’ αυτό να διεκδικήσει βάσιμα την επανεκλογή του. Αντίθετα, καταφεύγει σε υποσχέσεις και μεγαλοστομίες για έργα που θα υλοποιήσει τάχα την επόμενη τετραετία. Απροκάλυπτη και φθηνή κοροϊδία. Το νέο αφήγημα του Δημάρχου είναι αδύναμο, γιατί δεν δίνει πειστική απάντηση στο απλό όσο και λογικό ερώτημα των Δημοτών: Μα καλά 5 χρόνια, τι τον εμπόδισε να ολοκληρώσει έστω και ένα σοβαρό έργο; Ευτυχώς όμως για την κοινωνία, όσο δυνατός κι αν νομίζει ότι είναι κάποιος, στο τέλος γίνεται πάντα ένας απολογισμός. Η ώρα για τον απολογισμό του κου Μαυρίδη είναι τώρα. Κι ο απολογισμός δυστυχώς για εσάς κε Μαυρίδη αφορά έργα και όχι υποσχέσεις, δηλώσεις, και φιγούρες.

Μα αφού είστε πετυχημένος Δήμαρχος όπως διατείνεστε, γιατί η πόλη και τα χωριά έχουν τα χάλια τους; Το κέντρο, οι γειτονιές και τα χωριά έχουν αφεθεί τα τελευταία χρόνια στο έλεος των προβλημάτων. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, οι δημόσιοι χώροι, τα πεζοδρόμια, τα αδέσποτα ζώα, το οδικό δίκτυο, το αγροτικό οδικό δίκτυο, τα ρέματα, τα δίκτυα άρδευσης, οι αθλητικοί χώροι, οι πολιτιστικοί χώροι, οι συγκοινωνίες, τα νεκροταφεία, η ελλιπής συντήρηση υφιστάμενων υποδομών, η παντελής έλλειψη πάρκινγκ, η παντελής έλλειψη νέων υποδομών, η αναποτελεσματική διαχείριση των συσκευασιών φυτοφαρμάκων, ξεχαρβαλώνουν και προσβάλλουν την κοινωνία. Ο κύριος Δήμαρχος είναι σε αποδρομή, γιατί ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, δεν μπόρεσε να παράξει έργο. Ή μάλλον, γιατί το έργο του είναι ένα μεγάλο μηδενικό. Ανεπάρκεια, σωρεία λαθών, παγιωμένη αδιαφορία οδήγησαν στο χάλι που βιώνουμε.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες χαμένες τετραετίες.

Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε την ομορφιά της πόλης, να αναβαθμίσουμε το εμπορικό κέντρο, να νοικοκυρέψουμε τις γειτονιές και τα χωριά.

Ήρθε η ώρα να εξαλείψουμε τις χρόνιες παθογένειες της πόλης, τις ενδοδημοτικές ανισότητες, τις αιτίες που καθηλώνουν την κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε ένα Σχέδιο για την αλλαγή της αστικής εικόνας της πόλης, ένα Σχέδιο που θα ενισχύει τα χαρακτηριστικά των ιστορικών χωριών μας και θα τονίσει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής μας.

Ήρθε η ώρα της ανατροπής.

Ήρθε η ώρα της ελπίδας, ήρθε η ώρα της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας | Τόπος Να Ζω».

 

Ορεστιάδα 18 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Σχετικά άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ Ροδόπης: Θα προσληφθούν 3 Ηλεκτροτεχνικοί Δ.Ε. και 1 πτυχιούχος Διοικητικού-Λογιστικού T.E.

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιουνίου 2021 0
Προκήρυξη 664 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις υπηρεσιακές μονάδες του σε…

5 οχήματα προσφορά τοπικών αντιπροσωπειών αυτοκινήτων παρέλαβε ο Δήμoς Αλεξανδρούπολης για τις ανάγκες του Πολυκοινωνικού

Δημοσιεύτηκε από: - 7 Απριλίου 2020 0
Τέσσερα αυτοκίνητα προσφορά των εταιριών PAPAZOGLOU AUTOGROUP (2), Opel Mac Motors SA (1) και της εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz (1)…

Πρόταση Δημήτρη Ρίζου: «Να γίνουν στον Έβρο τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στο Βόλεϊ το 2020, που θα συνδιοργανώσουν Ελλάδα και Ιταλία»

Δημοσιεύτηκε από: - 13 Νοεμβρίου 2018 0
Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ Λίγες ημέρες πριν, συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα…

Πέτρος Χασανίδης: Το εργατικό κέντρο Ορεστιάδας δεν ήταν και δε θα γίνει πότε φερέφωνο καμιάς κυβέρνησης και κανενός κόμματος.

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιουλίου 2018 0
Με αφορμή το κείμενο που κυκλοφόρησε με υπογραφές από το χώρο της εργασίας και το οποίο συνυπέγραψα, δημιουργήθηκε   ένα θέμα…