Στην επιχείρηση αποκατάστασης που έλαβε χώρα στη βραχονησίδα Ζουράφα, το 2012, αναφέρεται με σειρά αναρτήσεών του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημείο του Αιγαίου.

Στην επιχείρηση αποκατάστασης που έλαβε χώρα στη βραχονησίδα Ζουράφα, το 2012, αναφέρεται με σειρά αναρτήσεών του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σημείο του Αιγαίου.

Ο κ. Κωσταράκος επισημαίνει: «Μια εξαιρετικά επιτυχημένη επιχείρηση το 2012, με συμμετοχή του ΓΕΕΘΑ, του ΓΕΝ που είχε την ευθύνη κατασκευής κ εγκατάστασης, και του ΓΕΣ. Αποκαταστήσαμε την εθνική κυριαρχία στο πολύ σημαντικό αυτό σημείο του Αιγαίου μας. Συγχαρητήρια ξανά σ´ όσους μετείχαν».

Παραθέτει, δε, φωτογραφίες από τη διακλαδική επιχείρηση αποκατάστασης της Ζουράφας από το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού υπό τα βλέμματα της Τουρκικής Ακτοφυλακής, τονίζοντας πως «εμείς βέβαια δεν ήμασταν μόνοι».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 12.700 πόδια πάνω από τη νησίδα Ζουράφα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Σαμοθράκης.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

ΠΗΓΗ www.kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΕΚΤΑΚΤΟ: Άρχισαν ξανά οι εργασίες για την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου
Επόμενο άρθροΝότης Μηταράκης: Δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο