Μενέλαος Μαλτέζος: Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας

Δημοσιεύτηκε στις: at 29 Απριλίου 2020
265 0

Δήλωση Μαλτέζου Μενελάου Εκπρόσωπος Προοδευτικών Οικονομολόγων Ελλάδας στην Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών.

Αύριο τελευταία ημέρα του Απριλίου 2020 παύει να ισχύει το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και η υποβολή αιτήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων.

Πολλοί δανειολήπτες και οι οικογένειές τους θα βρεθούν σε δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα όλοι οι πολίτες καλούνται λόγω των μέτρων να μείνουν στο σπίτι, μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων είναι κλειστές και ξαφνικά προκύπτει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο σε μια χώρα που επί χρόνια σχεδόν ο ένας στους τρεις πολίτες ήταν άνεργος και χωρίς εισοδήματα, ενώ δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρέθηκαν σε αδιέξοδο, λόγω των σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας.

Πολύ περισσότερο σήμερα όταν λόγω και της πανδημίας του COVID-19 οι δείκτες της ανεργίας άρχισαν να ανεβαίνουν, με χιλιάδες νέες απολύσεις, τα νέα ρολά στα καταστήματα, με τους υποαπασχολούμενους, αλλά και με εργαζόμενους που παίρνουν ψίχουλα αντί κανονικού μισθού, η Κυβέρνηση να προχωράει σε τέτοιου είδους επιλογές. Καλούμε την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας..

Να παραταθεί η προστασία της και να παραταθεί η λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα που θα αφορά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη ρύθμιση του Ιδιωτικού χρέους των ΜμΕπιχειρήσεων.

Σχετικά άρθρα

O Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για επέκταση ή αναβάθμιση ή κατασκευή νέου ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Ιανουαρίου 2021 0
Το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου και Περιφέρειας, εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για…

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ: “Eπτά στους δέκα επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης να καταγράφουν βελτίωση ή σταθεροποίηση στις οικονομικές τους επιδόσεις για το 2017”

Δημοσιεύτηκε από: - 18 Ιανουαρίου 2018 0
Παράλληλη πραγματικότητα καταδεικνύει η ετήσια έκθεση μας για το Οικονομικό Περιβάλλον του 2017 με βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αύξηση της…