Νέα κόντρα Λάμπακη-Μιχαηλίδη ξέσπασε αυτή την φορά για την κατασκευή των ημικόμβων: Δικέλλων, Νοσοκομείου και Πυλαίας με αφορμή την ανάρτηση του κ. Μιχαηλίδη:

Η Δημοτική Αρχή άπαντα: 

Δυστυχώς, λογική και γνώση τίθενται καθημερινά σε δοκιμασία.

Στην περίπτωση του κυρίου Μιχαηλίδη, διακρίνουμε τα εξής ενδεχόμενα:

Είτε ο κύριος Μιχαηλίδης αδυνατεί να αντιληφθεί στοιχειώδη ζητήματα που άπτονται του γνωστικού του αντικειμένου, που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις, είτε δεν προσέχει κατά την ώρα της συζήτησης, είτε ηθελημένα και μεθοδικά εξακολουθεί να διασπείρει ψεύδη και ανακρίβειες, κατά την προσφιλή του τακτική και συμπεριφορά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ότι και να συμβαίνει από τα παραπάνω, ο κύριος Μιχαηλίδης είναι υπόλογος σε μια ολόκληρη κοινωνία καθότι με τις ανούσιες και αστοιχείωτες παρεμβάσεις του (μάλιστα με ύφος περισπούδαστο!!!), το μόνο που καταφέρνει είναι να δυσχεραίνει την επίλυση σημαντικών ζητημάτων προκαλώντας ζημία στον Δήμο και τελικά να εκτίθεται και ο ίδιος.

Στην προκειμένη περίπτωση, παρότι ήταν απών, χωρίς δηλαδή να έχει ιδία άποψη των όσων συζητήθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Δ.Σ., κατά την οποία ελήφθη η υπ. αριθ. 289/29.05.2017 απόφαση σύμφωνα με την οποία ανατίθενται οι μελέτες για την
κατασκευή των ημικόμβων Δικέλλων, Νοσοκομείου και Πυλαίας στην Εγνατία Οδό Α.Ε., προέβη σε σχολιασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό και πάλι την δημιουργία εντυπώσεων, την παραπλάνηση και παραπληροφόρηση των δημοτών.

Στην εν λόγω συνεδρίαση, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος που εισηγήθηκε το θέμα, δέχθηκε ερωτήσεις και έδωσε όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις, σύμφωνα με τις οποίες:

Οι μελέτες κατασκευής των ανωτέρω ημικόμβων δεν μπορούν να εκπονηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθότι συνδέονται με την Εγνατία οδό ως αναπόσπαστα τμήματά της, την οποία έχει εξ’ ολοκλήρου μελετήσει η Ε.Ο.Α.Ε. σε όλο το μήκος της, από Ηγουμενίτσα μέχρι Κήπους.

Πέραν τούτου, καμία διαμάχη δεν υφίσταται μεταξύ Ε.Ο.Α.Ε. και Δήμου ή Περιφέρειας, καθότι τόσο οι Δήμοι όσο και η Περιφέρεια επιθυμούν την διατήρηση του καθεστώτος της Εγνατίας Οδού ως έχει, δηλαδή να ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο προς όφελος και για το συμφέρον του λαού της Περιφέρειάς μας και της χώρας μας.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης με ΦΠΑ είναι 502.000 ευρώ, σύμφωνα με το πινάκιο αμοιβής που μας προσκόμισε η Ε.Ο.Α.Ε.

Η Ε.Ο.Α.Ε. αναθέτει τις μελέτες σε εξωτερικό γραφείο από το οποίο θα λάβει έκπτωση 70% – 80%, δηλαδή το κόστος των μελετών που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος ανέρχεται σε 90.000- 100.000 ευρώ περίπου.

Τι δεν καταλαβαίνει ο κύριος Μιχαηλίδης, που ως αρχιτέκτων μηχανικός και μελετητής θα έπρεπε και να αντιλαμβάνεται και να γνωρίζει;;;

Προηγούμενο άρθροΟ Γέροντας Γερβάσιος Ιβηρίτης ανάλαβε χρέη Πρωτεπιστάτη στο Αγιο Ορος
Επόμενο άρθροΤο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης φιλοξενεί έκθεση του Μουσείου Μπενάκη για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη