Ο ακροδεξιός Μπαχτσελί «δωρίζει» στον Ερντογάν έναν χάρτη και οι δυο τους τον επιδεικνύουν μπροστά στις κάμερες για να ισχυριστούν ότι η Θράκη και η Κύπρος ανήκει στον «τουρκικό κόσμο».

Με έναν προκλητικό χάρτη με τον «τουρκικό κόσμο», μέσα στον οποίο συμπεριλαμβάνεται η Θράκη και η Κύπρος, φωτογραφήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και κυβερνητικός του εταίρος, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν και ο πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί πόζαραν με τον τουρκικό παγκόσμιο χάρτη» είναι ο τίτλος σχετικού δημοσιεύματος της Yeni Safak.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, όπου συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και την πορεία της συνεργασίας τους.

Πριν από  τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους, πόζαραν μπροστά στον φακό, κρατώντας προκλητικά τον χάρτη των «τουρκικών χωρών», μέσα στον οποίον συμπεριλαμβάνονται τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας αλλά και περιοχές που ζουν μουσουλμάνοι που η Τουρκία θεωρεί «ομογενείς», όπως στη Ρωσία και στα νότια Βαλκάνια.


ΠΗΓΗ www.real.gr

Προηγούμενο άρθροEλληνοτουρκικά: Δεν έχουν μέλλον τα τουρκικά υποβρύχια στο Αιγαίο – Η ελληνική παγίδα
Επόμενο άρθροΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ: Λοβέρδος στην Καβάλα – Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη