Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική ~ Πυρκαγιά μεταξύ Καβησού-Πυλαίας Φερών

182 0

Νέος συναγερμός απόψε στην Πυροσβεστική, από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 8 το βράδυ στην περιοχή μεταξύ των χωριών Καβησού-Πυλαίας Φερών, στην περιοχή Άσπρα Χώματα. 

Αμέσως έφτασαν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Φυλάκιο Φερών, την Π.Υ.Αλεξανδρούπολης, αλλά και μηχανήματα του δήμου Αλεξανδρούπολης υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Φερών Δημήτρη Κολγιώνη.

Η νύχτα και το δύσβατο της περιοχής, που δεν επιτρέπει την χρήση εναέριων μέσων, δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, που επιχειρούν να ελέγξουν και να σβήσουν τις φωτιές με πεζοπόρα τμήματα.

Είναι η τρίτη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Φερών, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός, σε αριθμό επικινδυνότητας 4. Το πρωί στον Δορίσκο και συγκεκριμένα δίπλα στο χωριό εκδηλώθηκε πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο, ενώ το απόγευμα είχαμε νέα εστία, κοντά στην εθνική οδό, που πιθανότατα προκλήθηκε από σπινθήρα αυτοκινήτου. Κι αυτή η επέμβαση της Πυροσβεστικής την έθεσε υπό έλεγχο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εδώ και δυο ημέρες δίνουν συνεχείς “μάχες” με τις πυρκαγιές, αφού ιδιαίτερα αυτή που ξέσπασε στην Αισύμη ήταν πολύ επικίνδυνη και δύσκολη και χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα για την κατάσβεση της. Μάλιστα ο Περιφερειακός Διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Δαδούδης ανέβασε και ΒΙΝΤΕΟ με τις προσπάθειες ελέγχου και κατάσβεσης της συγκεκριμένης δύσκολης πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ www.evros-news.gr

Σχετικά άρθρα

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Διδυμότειχο

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2015 0
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Χριστουγεννιάτικη Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο…

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2019 0
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου στηρίζει την 24ωρη απεργία που κήρυξαν για σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, οι εργαζόμενοι του…

Σεξουαλική παρενόχληση, η κορυφή του παγόβουνου (γράφει η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά)

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2021 0
Διαχρονικό και επίκαιρο το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης. Έτσι φαίνεται τουλάχιστον από τις συνεχείς καταγγελίες και αναφορές. Ως κοινωνία, αλήθεια,…