Τσουχτερό «χαράτσι» ακόμη και σε παιδιά… δύο ετών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, βάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Το λεγόμενο «σπατόσημο» υπολογίζεται στα 12 ευρώ ανά επιβάτη. Εξαιρούνται βέβαια πάλι, τα πολιτικά πρόσωπα. 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που θα ταξιδεύετε για το εξωτερικό θα βάζετε… βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς θα πρέπει να πληρώνετε  12 ευρώ extra, εκτός από το εισιτήριο της αναχώρησής σας!

Αν και αυτό γινόταν έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα, αυτό που αλλάζει είναι ότι από δω και στο εξής θα πληρώνουμε από όποιο αεροδρόμιο της χώρας κι αν αναχωρούμε κι όχι μόνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος! 

 Το σπατόσημο (τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων -ΤΕΑΑ), επιβαλλόταν ως τώρα σε όλους τους επιβάτες άνω των 5 ετών. Στο εξής θα επιβάλλεται σε όλους τους επιβάτες άνω των… 2 ετών! Κι από εκεί που πληρώναμε  12 ευρώ για χώρες εντός Σέγκεν και 22 ευρώ για χώρες εκτός Σέγκεν, πλέον ο κάθε επιβάτης (έλληνας + ξένος) θα πληρώνει 12 ευρώ.

Το “Τέλος” αυτό θα μπει σε εφαρμογή με το που ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία και θα ισχύσει έως και την 1η Νοεμβρίου του 2024. Μετά, το ποσό θα «πέσει» στα 3 ευρώ! 

Από το φόρο απαλλάσσονται: οι επιβάτες υδατοδρομίων, οι επιβάτες πτήσεων transit και transfer, οι κρατικοί λειτουργοί, όσοι φτάνουν στα αεροδρόμια λόγω εκτάκτων αναγκών και οι επιβάτες σε πτήσεις αθλητικών αποστολών. ‘

www.star.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Σάββατο 1 Απριλίου 2017 οι αποφάσεις για την μορφή των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια Μέστης
Επόμενο άρθροΦυτεύτηκε το πάρκο της βελανιδιάς στην Παλαγία Αλεξανδρούπολης!