Νέος φόρος για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνα – Εξαιρούνται οι πολιτικοί!

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:49
314 0

Τσουχτερό «χαράτσι» ακόμη και σε παιδιά… δύο ετών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, βάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Το λεγόμενο «σπατόσημο» υπολογίζεται στα 12 ευρώ ανά επιβάτη. Εξαιρούνται βέβαια πάλι, τα πολιτικά πρόσωπα. 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που θα ταξιδεύετε για το εξωτερικό θα βάζετε… βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς θα πρέπει να πληρώνετε  12 ευρώ extra, εκτός από το εισιτήριο της αναχώρησής σας!

Αν και αυτό γινόταν έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα, αυτό που αλλάζει είναι ότι από δω και στο εξής θα πληρώνουμε από όποιο αεροδρόμιο της χώρας κι αν αναχωρούμε κι όχι μόνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος! 

 Το σπατόσημο (τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων -ΤΕΑΑ), επιβαλλόταν ως τώρα σε όλους τους επιβάτες άνω των 5 ετών. Στο εξής θα επιβάλλεται σε όλους τους επιβάτες άνω των… 2 ετών! Κι από εκεί που πληρώναμε  12 ευρώ για χώρες εντός Σέγκεν και 22 ευρώ για χώρες εκτός Σέγκεν, πλέον ο κάθε επιβάτης (έλληνας + ξένος) θα πληρώνει 12 ευρώ.

Το “Τέλος” αυτό θα μπει σε εφαρμογή με το που ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία και θα ισχύσει έως και την 1η Νοεμβρίου του 2024. Μετά, το ποσό θα «πέσει» στα 3 ευρώ! 

Από το φόρο απαλλάσσονται: οι επιβάτες υδατοδρομίων, οι επιβάτες πτήσεων transit και transfer, οι κρατικοί λειτουργοί, όσοι φτάνουν στα αεροδρόμια λόγω εκτάκτων αναγκών και οι επιβάτες σε πτήσεις αθλητικών αποστολών. ‘

www.star.gr

Σχετικά άρθρα

Μεσα στο νομοσχέδιο για την αλιεία… υπάρχουν τροπολογίες για το νέο «πάγωμα» συντάξεων και το «μπλόκο» στις συλλογικές συμβάσεις!

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Ιουνίου 2017 0
ψηφίζονται από την Ολομέλεια, υπό τη μορφή τροπολογιών, τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.Σύμφωνα με την ενημέρωση…

Υποτροφίες σε 45 φοιτητές έδωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνός

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Ιανουαρίου 2020 0
Διανύοντας την ευφρόσυνη και εορταστική περίοδο του αγίου Δωδεκαημέρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επέδωσε 45…