Νέος φόρος για όσους ταξιδεύουν με αεροπλάνα – Εξαιρούνται οι πολιτικοί!

Δημοσιεύτηκε στις: at 19:49
365 0

Τσουχτερό «χαράτσι» ακόμη και σε παιδιά… δύο ετών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, βάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών. Το λεγόμενο «σπατόσημο» υπολογίζεται στα 12 ευρώ ανά επιβάτη. Εξαιρούνται βέβαια πάλι, τα πολιτικά πρόσωπα. 

Πιο συγκεκριμένα, κάθε φορά που θα ταξιδεύετε για το εξωτερικό θα βάζετε… βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς θα πρέπει να πληρώνετε  12 ευρώ extra, εκτός από το εισιτήριο της αναχώρησής σας!

Αν και αυτό γινόταν έτσι κι αλλιώς μέχρι τώρα, αυτό που αλλάζει είναι ότι από δω και στο εξής θα πληρώνουμε από όποιο αεροδρόμιο της χώρας κι αν αναχωρούμε κι όχι μόνο από το Ελευθέριος Βενιζέλος! 

 Το σπατόσημο (τέλος Εκσυγχρονισμού και Ανάπτυξης Αερολιμένων -ΤΕΑΑ), επιβαλλόταν ως τώρα σε όλους τους επιβάτες άνω των 5 ετών. Στο εξής θα επιβάλλεται σε όλους τους επιβάτες άνω των… 2 ετών! Κι από εκεί που πληρώναμε  12 ευρώ για χώρες εντός Σέγκεν και 22 ευρώ για χώρες εκτός Σέγκεν, πλέον ο κάθε επιβάτης (έλληνας + ξένος) θα πληρώνει 12 ευρώ.

Το “Τέλος” αυτό θα μπει σε εφαρμογή με το που ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία και θα ισχύσει έως και την 1η Νοεμβρίου του 2024. Μετά, το ποσό θα «πέσει» στα 3 ευρώ! 

Από το φόρο απαλλάσσονται: οι επιβάτες υδατοδρομίων, οι επιβάτες πτήσεων transit και transfer, οι κρατικοί λειτουργοί, όσοι φτάνουν στα αεροδρόμια λόγω εκτάκτων αναγκών και οι επιβάτες σε πτήσεις αθλητικών αποστολών. ‘

www.star.gr

Σχετικά άρθρα

Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΩΝ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Αυγούστου 2017 0
  Συνοπτική ιστορική περιγραφή της εκκλησιαστικής, εκπαιδευτικής και κοινωνικής οργανώσεώς της. Τα Πριγκηπόννησα ευρίσκονται στον Ελλήσποντο, νοτιοδυτικά της Κωνσταντινουπόλεως στο…

Αλλαγή ώρας: Αυτή την Κυριακή γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Οκτωβρίου 2020 0
Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, αλλάζει η ώρα όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, με τους δείκτες των ρολογιών να πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα,…