Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μία ακόμη φωτιά στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Σουφλί.

Ενώ το πύρινο μέτωπο μαίνεται για όγδοη μέρα στο δάσος της Δαδιάς, ένα νέο ξέσπασε μεταξύ των χωριών Λάβαρα και Μάνδρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση μετά τις 3:00 το μεσημέρι.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αμέσως επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 2 ελικόπτερα. Σημειώνεται πως δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Συνεχίζεται η μάχη στη Δαδιά

Στο μεταξύ για όγδοη μέρα καίει η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, προκαλώντας μια από τις μεγαλύτερες οικολογικές καταστροφές που έχουν υπάρξει στην Ελλάδα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι τεράστια, ωστόσο η πυρκαγιά μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από το νότιο νοτιοδυτικό μέτωπο είναι καλή, ενώ τα υπόλοιπα σημεία της πυρκαγιάς είναι οριοθετημένα από την Τρίτη. Υπάρχουν μόνο μικρές διάσπαρτες μικροεστίες, στην πυροσβεστική ορολογία καντηλάκια.

Η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτη από τα επίγεια μέσα για πιθανές αναζωπυρώσεις. Επιχειρούν αδιάκοπα 320 Πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα, ενώ από αέρος ξεκίνησαν τος ρίψεις δύο αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Εκτός των επιγείων και εναέριων επιχειρήσεων, ταυτοχρόνως προβαίνουν και στην δημιουργία επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βαρέως τύπου προκειμένου να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρα τμήματα εντός του πυκνού δασικού οικοσυστήματος.

Συνδρομή εξακολουθούν να παρέχουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει, 8 μηχανήματα έργου και 1 ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η Π.Ε. Έβρου έχει διαθέσει 3 υδροφόρα οχήματα και 9 μηχανήματα έργου.

ΠΗΓΗ www.tanea.gr

Προηγούμενο άρθροΤο πρωί της Παρασκευής 29 Ιουλίου, ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής κ. Γεράσιμος Σαλτός , στον MAXIMUM FM 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό
Επόμενο άρθροΛιμάνι Αλεξανδρούπολης: Το ΤΑΙΠΕΔ αναβάλλει την αποκρατικοποίηση