Νίκος Νικολόπουλος: Απαράδεκτο Έλληνες να κρατούν την σημαία «Δυτικής Θράκης» (Τουρκικής έμπνευσης)

Δημοσιεύτηκε στις: at 3 Μαΐου 2017
399 0

Την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από πολίτες που διαδήλωσαν στην Ολλανδία, αντιδρώντας σε απόφαση της κυβέρνησης της να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις Τούρκων Υπουργών σε Ολλανδικό έδαφος, σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα στην Τουρκία, ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε δηλώσει… αναρμόδιος σε παρόμοιο αίτημα.

Οι Έλληνες διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της (Τούρκικης έμπνευσης) «Δυτικής Θράκης». Πρόκειται για σημαία η οποία φέρει το εθνόσημο της Τουρκίας σε πράσινο φόντο και η οποία, γνωστόν, αποτελεί την προμετωπίδα της Τούρκικης επεκτατικής πολιτικής στη Θράκη. Δηλαδή, ενήργησαν ενάντια στην Ελλάδα, κρατώντας στα χέρια της ανθελληνικά σύμβολα.
Κι όμως, ο Υπουργός σε προηγούμενη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου απάντησε ότι «τα διαλαμβανόμενα στην ερώτηση δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών».

Ο κ. Σκουρλέτης, είτε συνελήφθη… αδιάβαστος, είτε σκόπιμα απάντησε έτσι, για να μην… κακοκαρδίσει κάποιους, ελαστικής εθνικής συνείδησης, ομοϊδεάτες του.

Όμως, βάσει του άρθρου 17 του Ν. 3284/2004 «όποιος κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητά του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας, μπορεί να κηρυχτεί έκπτωτος της Ελληνικής ιθαγένειας».

Τοποθετούμενος επ’ αυτού, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε: «Ας αφήσει τις παρελκυστικές τακτικές ο κ. Σκουρλέτης. Σ’ έναν Υπουργό Εσωτερικών δεν αναλογούν πατριωτικές εκπτώσεις. Έχω δώσει ονόματα στο Υπουργείο των διαδηλωτών, που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια κι όμως εξόφθαλμα εκδηλώνουν τον αντελληνισμό τους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ας το καταλάβουμε επιτέλους, δεν είναι ούτε για να «μαγειρεύουμε εκλογικούς νόμους», ούτε να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια με δημάρχους και περιφερειάρχες. Το Υπουργείο Εσωτερικών ως πρώτη του αρμοδιότητα έχει την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Οφείλει και υποχρεούται συνεπώς να εφαρμόζει το Νόμο της χώρας.»

Σχετικά άρθρα

9 εκατομμύρια ευρώ για 5 έργα στήριξης της αγροτικής παραγωγής στο βόρειο Έβρο μέσω της Περιφέρειας ΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Ιουνίου 2020 0
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου η Περιφέρεια θα διαθέσει 9.063.200 ευρώ για την κατασκευή…

1η Ανοιχτή Συνέλευση Γειτονιάς

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Απριλίου 2019 0
Ο κοινοτικός συνδυασμός Ανεξάρτητη Κοινότητα Φάρος Αλεξανδρούπολης προσκαλεί όλους τους Αλεξανδρουπολίτες στην 1η Ανοιχτή Συνέλευση Γειτονιάς, στο Πάρκο Ανατ. Θράκης…