Τη βαθιά λύπη του εξέφρασε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στον φράχτη του Έβρου, καθώς με ανάρτησή του αναφέρει ότι πρόκειται για «τείχος» που «λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων».

Στην ίδια ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο Νίκος Φίλης αναφέρει, επίσης, ότι αδυνατεί να αντιληφθεί τους λόγους της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και των δηλώσεων της και κάνει λόγο για «”φράχτη” της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Για την επίσκεψη της ΠτΔ στο “φράχτη του Έβρου”

Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να “τιμήσει” με την παρουσία της τον “φράχτη του Έβρου”, μας λυπεί βαθύτατα. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το “τείχος”, που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων.

Ιδιαιτέρως μάλιστα, όταν αυτή η επίσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την επίσημη καταγγελία του Συμβουλίου της Ευρώπης εναντίον της χώρας μας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, που έχουν οδηγήσει σε τραγωδίες, αλλά και τις εκκρεμείς καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο από 101 βουλευτές για νεκρούς πρόσφυγες από ελληνικά πυρά, στα περσινά γεγονότα του Έβρου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές “συνηγορίες” προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης “του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας”.

Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο “φράχτης” της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο».

Προηγούμενο άρθροΕρώτηση Μυλωνάκη για το τουρκικό UAV πάνω από την Ορεστιάδα
Επόμενο άρθροΣε δωρεά Ipads τελευταίας τεχνολογίας προχώρησε η φαρμακευτική εταιρεία Bayer Hellas, για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μάκρης