Την παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική έως τις 8 Μαρτίου ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Το αυστηρό lockdown παρατείνεται και στην Αρκαδία, την Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο), την Αχαΐα, την Κάλυμνο και τον Δήμο Κορδελιού- Ευόσμου. Αυτές οι περιοχές παραμένουν στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή στο επίπεδο πολύ αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Από το βαθύ κόκκινο βγαίνει η Μύκονος και μπαίνει στο πορτοκαλί, δηλαδή στο επίπεδο επιτήρησης. Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τις περιοχές της χώρας, οι οποίες εισέρχονται από το πρωί του Σαββάτου στις 6.00 στο “κόκκινο”, δηλαδή στο επίπεδο αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου.

Συγκεκριμένα, στο “κόκκινο” μπαίνουν:

-η Π.Ε. Λευκάδας πλην του Δήμου Μεγανησίου, όπου παρατηρείται σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από 7 στις 18 Φεβρουαρίου σε 43 το βράδυ της Πέμπτης.

-η Π.Ε. Θεσπρωτίας, με ιδιαίτερη προσοχή να απαιτείται στον Δήμο Ηγουμενίτσας όπου τα ενεργά κρόυσματα να έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί τη τελευταία εβδομάδα. Αυξητική τάση, μικρότερης κλίμακας όμως, παρατηρείται και στους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών, η οποία μάλιστα συνδέεται με κινητικότητα μεταξύ των τριών δήμων, όπως αποτυπώνεται τόσο από τα κρούσματα όσο και από την ιχνηλάτηση των στενών επαφών τους.

-η Π.Ε. Σύρου, όπου τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν από 3 στις 18 Φεβρουαρίου σε 32 το βράδυ της Πέμπτης

-η Π.Ε. Σάμου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 18 Φεβρουαρίου σε 45 το βράδυ της Πέμπτης

-ο Δήμος Αρτέων, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 6 στις 18 Φεβρουαρίου σε 64 το βράδυ της Πέμπτης

-ο Δήμος Διδυμότειχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 25 σε 89.

-ο Δήμος Λοκρών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε μια εβδομάδα, από 17 σε 82. “Η κατάσταση στη Μαλεσίνα είναι ανησυχητική και συστήνουμε πιστή, αυστηρή εφαρμογή των μέτρων” τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

-ο Δήμος Αμφιλοχίας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 15 στις 18 Φεβρουαρίου σε 50 το βράδυ της Πέμπτης

-ολόκληρη η Π.Ε. Ηρακλείου, λόγω της αυξητικής τάσης που παρατηρείται τόσο στον Δήμο Ηρακλείου όσο και στους υπόλοιπους δήμους της περιοχής, καθώς και της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινότητα. Επίσης, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, έχουν ανιχνευτεί στην Π.Ε. Ηρακλείου και μεταλλαγμένα στελέχη που προφανώς προβληματίζουν τους επιδημιολόγους.

-ολόκληρη η Π.Ε. Κορινθίας, όπου παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου σε όλους τους δήμους. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έντονη στον Δήμο Λουτρακίου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 4 στις 18 Φεβρουαρίου σε 27.

ΠΗΓΗ  www.enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Μετανάστευσης: Νοικιάστηκαν 33,5 στρέμματα – Ξεκινάει η επέκταση
Επόμενο άρθροΚλιμάκιο κρατικής υπηρεσίας έκανε σήμερα μετρήσεις δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου