Ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα οι τοποθετήσεις/έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών σε όλη τη χώρα και για πρώτη φορά δεν τοποθετήθηκε κανένας αστυνομικός στον Έβρο. Ο Νομός μας, κάθε χρόνο λάμβανε και τοποθετούνταν συνολικά και στις 2 Αστυνομικές Διευθύνσεις, με την διαδικασία των μεταθέσεων, διψήφιος αριθμός αστυνομικών διαφόρων βαθμίδων.

Και όλα αυτά την στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό βρίσκεται σε μεγάλη ένταση αυτήν την περίοδο, με τις αφίξεις να έχουν αυξηθεί τόσο στα νησιά αλλά και στον Έβρο.

Θα έπρεπε η ενίσχυση  των αστυνομικών υπηρεσιών στον Έβρο να έμοιαζε αυτονόητη, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, αλλά τελικά είδαμε να τοποθετούνται αστυνομικοί μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη! Για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, σε έναν ακόμη κρίσιμο τομέα, η Περιφέρεια της χώρας , η ακριτική Ελλάδα, η Θράκη, δείχνει να μην αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη.

Τα ερωτήματα είναι ακόμη μεγαλύτερα για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, διότι πολύ πρόσφατα  επισκέφθηκε τον Έβρο, είδε τις δυσκολίες που υπάρχουν, υποσχέθηκε λύσεις, αλλά για την ώρα τόσο ο ίδιος όσο και συνολικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κινείται ακριβώς στον αντίποδα των όσων υποσχέθηκαν.

Θα πρέπει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η νέα Κυβέρνηση στο σύνολό της, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, να κατανοήσουν ότι αυτήν την στιγμή στον Νομό του Έβρου υπάρχουν αυξημένες ανάγκες και η περιοχή μας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση τόσο σε προσωπικό στις αστυνομικές υπηρεσίες όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού.

 

Γκαρά Αναστασία

Βουλευτής Έβρου

Προηγούμενο άρθροΤακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 25/09
Επόμενο άρθροΕπιστολή ΑΚΚΕΛ προς Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη για τους βοσκοτόπους