Ένα από τα σημαντικότερα που είχε να κάνει η Κυβέρνηση ήταν να μεριμνήσει για το οργανωμένο, με ασφάλεια και σχέδιο άνοιγμα των σχολείων.

Μάλιστα η αρμόδια Υπουργός διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι τα σχολεία θα ανοίξουν νωρίτερα, ενδεχομένως και την 1η του Σεπτέμβρη, για να καλύψουν και την “χασούρα” του lock down της περασμένης άνοιξης.

Τελικά τα σχολεία άνοιξαν πολύ αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου που υποσχόταν η Υπουργός, αλλά αυτό είναι κατανοητό και δικαιολογημένο καθώς υπήρξε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Ας μην πούμε εδώ για τις ευθύνες της Κυβέρνησης για το πως διαχειρίστηκε έστω και αυτούς τους ελάχιστους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, αν προχώρησε στους απαραίτητους ελέγχους, τεστ κτλ στα σύνορα και αλλού. Οι πολίτες ξέρουν τι έχει γίνει και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο και δεν δικαιολογείται με τίποτα είναι που ενώ ο μήνας πλησιάζει τις 20 του Σεπτέμβρη, έχουν άφησαν τα σχολεία με τουλάχιστον 8.274 κενά – μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση – μεταξύ αυτών και 101 στην ΠΕ Έβρου (επίσημα στοιχεία από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος).

Και είναι εξοργιστικό διότι η κα Κεραμέως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα δηλώσεις πως όλα θα είναι έτοιμα και στην ώρα τους και η φετινή χρονιά δεν θα έχει καμία σχέση με τις άλλες.

Αλλά τελικά αποδείχθηκε πως την Υπουργό την ενδιέφερε μόνο να κάνει διαφήμιση τις χορηγίες, τα παγουρίνο και τα άλλα που προσφέρουν διάφοροι όμιλοι “ευεργέτες”, όλως τυχαίως σε στενή σχέση με το κόμμα της ΝΔ.

Λυπάμαι, αλλά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό σύστημα, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές.

Κάποιοι θα έπρεπε να ντρέπονται.

Προηγούμενο άρθροΤέλος ο πεζόδρομος της οδού Κύπρου
Επόμενο άρθροΕγνατία Οδός: Στην κυκλοφορία το ρεύμα Μέστη– Κομοτηνή