Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης: “Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαΐστρου γίνεται πραγματικότητα”

Δημοσιεύτηκε στις: at 17 Οκτωβρίου 2018
860 0

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δημοτικού Διαμερισματος Μαΐστρου γίνεται πραγματικότητα.

Κατόπιν πρόσκλησης μου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο να επισκεφτεί τον Πολυχώρο Αναψυχής Πλατανότοπου Μαΐστρου με σκοπό να ενημερωθεί για τον σχεδιασμό αλλά και για τις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο, με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση και πριν λίγες ημέρες πραγματοποίησε την επίσκεψη.

Κατά την επίσκεψη στο χώρο ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο για τον σχεδιασμό που έχουμε ως Δημοτική Αρχή και σε συνεργασία με τους Φορείς του οικισμού, τις σημαντικές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο καθώς και για τις εργασίες που υλοποιούνται το διάστημα αυτό, δείχνοντας τον μεγάλο του ενθουσιασμό και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπλαση του χώρου, τέλος του μετέφερα ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του οικισμού για την κατασκευή μιας κόγχης η οποία θα είναι πιο ευδιάκριτη από το σημερινό μικρό εκκλησάκι που είχε κατασκευαστεί πριν από αρκετές δεκαετίες στο χώρο, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, που ήταν και το όνομα της ενορίας μας πριν απορροφηθεί από το θαυματουργό εικόνισμα της Αγίας Μαρίνας, με σκοπό να αναβιώνουν τα ήθη, τα έθιμα και οι παραδώσεις των Μαϊστρινών προς τιμήν του καβαλάρη Άγιου και των προγόνων μας.

Αμέσως ο Σεβασμιώτατος δείχνοντας την αναγνώριση, την αγάπη του και τον ιδιαίτερο σεβασμό στην ιστορία, στην περιοχή της ποιμαντορίας του, έκανε δεκτό το αίτημα και σε συνεργασία με τον υπεύθυνο της μελέτης του έργου για την ανάπλαση του πλατανότοπου, μηχανικό του τμήματος πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, Πάτερ Απόστολο Οικονομίδη ξεκίνησε ο σχεδιασμός αλλά και η έναρξη εργασιών για την κατασκευή της κόγχης με χρηματοδότηση της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως και σε συνεργασία με τους Φορείς του οικισμού, δίνοντας πλέον εκτός των άλλων πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον χώρο και μια πνευματική διάσταση στον Πλατανότοπο της Μαΐστρου.

Σεβασμιώτατε Άγιε Ποιμενάρχα μας.
Εκ μέρος όλων των κατοίκων και των Φορέων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαΐστρου θα ήθελα να σας μεταφέρω και να σας εκφράσω τις ευχαριστίες και τον βαθύτατο σεβασμό στο πρόσωπο σας.
Η ευχή σας να μας περισκέπει πάντοτε!

Ναϊτίδης Ν. Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαΐστρου

Σχετικά άρθρα

Επέκταση ΚΥΤ Φυλακίου: Κερκόπορτα αυτονόμησης της Θράκης και τετελεσμένο ίδρυσης Ισλαμουπόλεων σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Φεβρουαρίου 2021 0
Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Παύλος – www.infognomonpolitics.gr Ήταν πριν ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2020, όταν επιχειρήθηκε η…