Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

ΕΠΕΙΓΟΝ : Να κλείσουν τώρα τα ανοιχτά αναχώματα του Ερυθροπόταμου

Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των αγροτών του Ερυθροπόταμου καθώς βλέπουν να έρχεται ο χειμώνας, αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας και τα 24 ρήγματα στα αναχώματα του Ερυθροπόταμου, που προκάλεσαν οι πλημμύρες του Φεβρουαρίου, παραμένουν ανοιχτά και τα 37.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα εκτεθειμένα στο έλεος των καιρικών φαινομένων. Σήμερα χρειάζεται μια απλή βροχή για να ξαναπλημμυρήσουν… και θα μας μιλάνε και πάλι για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την κλιματική αλλαγή …και άλλα τέτοια.

Να προσθέσουμε ακόμα ότι εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τους αγρότες τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πλημμύρες στο αγροτικό δίκτυο και στα χωράφια με τα φερτά υλικά.

Οι ευθύνες ολόκληρης της Διοικητικής μηχανής Κυβέρνησης – Περιφέρειας – Δήμου είναι τεράστιες. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι και η σημερινή κυβέρνηση έχει χρήματα για να στέλνει στρατιωτικές αποστολές στην Ασία , την Αφρική και αλλού, έχει χρήματα για να μπουκώνει τους επιχειρηματικούς ομίλους, όταν όμως πρόκειται για την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών σφυρίζουν όλοι τους «κλέφτικα »

Όσων αφορά τους παράγοντες της Περιφερειακής Διοίκησης και του Δήμου, τους θυμίζουμε ότι δεν είναι δημοσιογράφοι για να διαπιστώνουν και περιγράφουν τα προβλήματα περιφερόμενοι στα τοπικά ΜΜΕ, αλλά να διεκδικούν τη λύση των προβλημάτων.

Καλούμε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης άμεσα να παρέμβει για να κλείσουν τα ρήγματα στα αναχώματα, να επουλωθούν οι πληγές στην κοιλάδα του Ερυθροπόταμου (απομάκρυνση φερτών υλικών και αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου), να καθαριστεί επιτέλους η κοίτη του ποταμού.

Καλούμε ακόμα τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας , να σταματήσουμε να αναθέτουμε την λύση των προβλημάτων σε άλλους, αλλά οργανωμένοι στους Αγροτικούς Συλλόγους να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και δυναμικά να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας, γιατί τελικά … μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό .

Ο πρόεδρος Γιάννης Μαργαριτίδης

Προηγούμενο άρθροΆννα Μισέλ Ασημακοπούλου: “Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με θέμα την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία στο Αιγαίο, από Τουρκικά αλιευτικά”
Επόμενο άρθροΜε καθυστέρηση 2 εβδομάδων ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά στη Νοσηλευτική Σχολή Διδυμοτείχου