Να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα της άρδευσης στα χωριά του Τριγώνου ζητούν οι αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:21
424 0

Να συζητηθεί στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και στα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης τα προβλήματα της άρδευσης στα χωριά του Τριγώνου, ζητούν ο Γ. Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», ο Π. Ζησίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου και ο Γ. Ντερνεξής, πρόεδρος του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων.

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης σημειώνουν:

«Κ. Πρόεδρε, η κατάσταση στο “σιφόνι” των Κομάρων, από το οποίο εξαρτάται η άρδευση 56 χιλ. στρεμμάτων στα χωριά του Τριγώνου, πάει από το κακό στο χειρότερο. Η ανησυχία των αγροτών που βλέπουν να μην αντιμετωπίζονται τα προβλήματα είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Αυτή τη στιγμή το “σιφόνι” βρίσκεται σε πλήρη αποσάθρωση με μεγάλες απώλειες νερού που φτάνει το 70-80% και είναι πια ορατός ο κίνδυνος την επόμενη καλλιεργητική περίοδο να μείνει χωρίς νερό ο κάμπος του Τριγώνου.

Η προβληματική αυτή κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους έχει επισημανθεί πολλές φορές στους αρμόδιους των κυβερνήσεων και της Περιφέρειας, από τους οποίους μέχρι τώρα οι αγρότες έχουν εισπράξει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Η κοροϊδία όμως έχει και τα όριά της. Η κατάσταση πια είναι οριακή και σήμερα χρειάζονται να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, αύριο θα είναι αργά.

Στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα Κόμαρα, ύστερα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου και του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, αποφασίσαμε αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, του Αγροτικού Συλλόγου Τριγώνου, του ΤΟΕΒ Τριγώνου και των προέδρων των Κοινοτήτων, να παραβρεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο και θέλουμε να συζητηθεί στα θέματα προ Ημερήσιας Διάταξης το πρόβλημα με το “σιφόνι” των Κομάρων».

www.902.gr

Σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνοριακή δίοδο Νυμφαία-Μακάζα

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Σεπτεμβρίου 2020 0
Ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για το συνοριακό σημείο Νυμφαία-Μακάζα   Ζήτησε να γίνουν γνωστά…

Η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 11 εκατ. € για την ανάδειξη του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στο βόρειο Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 3 Φεβρουαρίου 2021 0
Ένα έργο μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, αυτό της προστασίας και ανάδειξης του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης στο βόρειο…

Προανακριτικές – Πόσες και ποιες με αφετηρία το «βρόμικο ’89» – Ποιοι παραπέμφθηκαν ποιοι απαλλάχτηκαν και για ποιους έπεσε «καμπάνα»

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2018 0
της Αθηνά Γκόρου στο www.athensvoice.gr  Καθώς η μάχη για την υπόθεση της Novartis κορυφώνεται στη Βουλή, ας θυμηθούμε τις Προανακριτικές…