Το σοβαρότατο μεθοριακό επεισόδιο της 20/7/24 στην περιοχή του Έβρου το οποίο είχε ως συνέπεια τον βαρύ τραυματισμό στελέχους της αστυνομίας, καταδεικνύει ότι το θέμα του μεταναστευτικού συνεχίζει να απειλεί την Εθνική μας ασφάλεια.

Περιμένουμε από την Κυβέρνηση την πλήρη διαλεύκανση του περιστατικού και την αναζήτηση και προσαγωγή των δραστών, όποιοι και εάν είναι, αλλά και την ανάδειξη του θέματος στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Επίσης περιμένουμε να μάθουμε τι είδους όπλο έβαλε κατά του Έλληνα αστυνομικού.

Η φύλαξη των συνόρων μας, αποτελεί σημαντικό στοιχείο της Εθνικής μας Κυριαρχίας και υπόστασης και θα πρέπει να ενισχυθεί με το απαιτούμενο προσωπικό και σύγχρονα μέσα σε όλες τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής, προκειμένου να μπορούν ανταποκριθούν στην αποστολή που τους έχει ανατεθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Απαιτούνται πολιτικές αποτροπής σε όσους επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην πατρίδα μας. Απαιτείται καταγγελία και δραστικά μέτρα εναντίον όσων σχεδιάζουν και διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση.

Η ΝΙΚΗ εύχεται γρήγορη ανάρρωση του τραυματισμένου αστυνομικού και άλλη μία φορά επαινεί κι ευχαριστεί τόσο την Αστυνομία, όσο και τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό, στο πολύ σημαντικό έργο προάσπισης των ελληνικών συνόρων σε ξηρά και θάλασσα με κίνδυνο της ζωής τους.

Ναι, η Ελλάδα έχει σύνορα, τόσο στην στεριά όσο και στην θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΧαμηλές οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της Θράκης – Δείτε αναλυτικά
Επόμενο άρθροΑποκάλυψη εφημερίδας ΕΣΤΙΑ: «Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν Έλληνα στον Έβρο»