Νικόλαος Γαλατούμος: “Η έλλειψη συλλογικότητας, η δημιουργία συμβούλων δύο ταχυτήτων και η διάλυση της παράταξής μας με βρίσκουν πολιτικά αντίθετο”

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:12
472 0

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα, προσπάθησα να ασκήσω τα καθήκοντά μου με συνέπεια και ευθύνη όπως ταίριαζε στο αξίωμα που μου ανατέθηκε και όπως όφειλα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών που με κατέταξαν με την ψήφο τους στην πρώτη θέση μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2014.

Εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το συλλογικό συμφέρον και για την προκοπή του νησιού μας βρίσκοντας ανταπόκριση από τους περισσότερους συμπολίτες μας, καθώς και από τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους ανεξαρτήτως παράταξης.

Προσπάθησα να λειτουργήσει η παράταξή μας συλλογικά και ενωτικά, γιατί πίστευα ότι ο συνδυασμός μας είχε όλες τις δυνατότητες να βοηθήσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης στην καθημερινότητα τους, να δώσει λύση στα προβλήματά τους και παράλληλα μια νέα προοπτική στην πορεία του τόπου μας. Όπως αποδεικνύεται διαψεύστηκα, αφού η συλλογικότητα και η ενότητα έμειναν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες. 

Προσωπικά, κατά το μεγαλύτερο διάστημα ήμουν παραγκωνισμένος, ανενημέρωτος και παροπλισμένος ακόμα και στα καθήκοντα που μου είχαν ανατεθεί.

Η έλλειψη συλλογικότητας, η δημιουργία συμβούλων δύο ταχυτήτων και η διάλυση της παράταξής μας με βρίσκουν πολιτικά αντίθετο. Απομακρύνθηκαν εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών βασικά στελέχη της παράταξης, των οποίων η προσφορά θα ήταν καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων.

Επίσης, ήταν μια Δημοτική Αρχή που δεν είχε την πρέπουσα παρουσία στην καθημερινότητα των κατοίκων και στα κοινωνικά δρώμενα της, με απλά λόγια δεν ήμασταν ποτέ κοντά στον πολίτη.

Οι αρχές μου και η οκταετής πορεία μου μέχρι σήμερα στον Δήμο Σαμοθράκης δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω πλέον στη θέση του Αντιδημάρχου.

Για τους λόγους αυτούς δηλώνω την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου και την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Θα παραμείνω ενεργός όσο αφορά τα δημοτικά δρώμενα της Σαμοθράκης και θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο μας από όποια θέση και αν βρεθώ και τώρα και στο μέλλον.

Ευχαριστώ το Δημοτικό Συμβούλιο για τη στήριξη προς το πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους φορείς και τις υπηρεσίες του νησιού, τους υπαλλήλους του Δήμου Σαμοθράκης και όλους τους συμπατριώτες μου για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια.

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Γαλατούμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Σχετικά άρθρα

Νέο Σημείo Κατάταξης στο Πετροχώρι Ξάνθης – Πιλοτική Λειτουργία Νέας Διαδικασίας Κατάταξης με την 2017Δ΄/ΕΣΣΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 5 Μαΐου 2017 0
Απο το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινωνεται 1. Ενημερώνουμε ότι με την 2017Δ΄/ΕΣΣΟ θα ξεκινήσει πιλοτικά η νέα διαδικασία κατάταξης με…

Καθημερινοί οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης στη λαϊκή αγορά αλλά και σε όλο το κέντρο της πόλης

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Μαΐου 2020 0
Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο 23 Μαΐου 2020 έγιναν έλεγχοι στο σύνολο των παραγωγών και εμπόρων που συμμετείχαν στη σημερινή λαϊκή αγορά…

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νεκταρίου , στην Αλεξανδρούπολη

Δημοσιεύτηκε από: - 9 Νοεμβρίου 2019 0
Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός…