Ντόναλντ Τραμπ: “Αγαπώ τους Έλληνες”- Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:24
482 0

Παρουσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, τιμάται η επέτειος της έναρξης της ελληνικής επανάστασης, την 25η Μαρτίου 1821, στον Λευκό Οίκο.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, στις πρώτες κουβέντες του, κατά την εορταστική δεξίωση, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «I love the Greeks» (Αγαπώ τους Έλληνες).

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Ελληνοαμερικανό Ράινς Πρίμπους, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους «σπουδαιότερους Έλληνες» στην χώρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.

«Η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας εορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» σημείωσε ο Τραμπ.

«Τιμούμε την ελληνική ιστορία και εορτάζουμε τις συνεισφορές των πολιτών σας στη σπουδαία χώρα μας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μάλιστα στο πλαίσιο της δεξίωσης, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε τετ α τετ με τον υπουργό της Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Στη δεξίωση ήταν παρών και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά το Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ.

Δυναμικό παρόν δίνει και η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ενώ κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα ελληνικοί παραδοσιακοί χωροί, ενώ ακούστηκαν μπουζούκια.

Περήφανος για την Ελλάδα και ενθουσιασμένος για τον αυριανό εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ο ομογενής προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ, Ράινς Πρίμπους κατά την άφιξη του σε δείπνο, στο οποίο παραβρέθηκε χθες και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

www.voria.gr

Σχετικά άρθρα

Μπακογιάννη: “Μετέφερα στον κ. Μηταράκη τους προβληματισμούς της διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξης της Θράκης σχετικά με το ΚΥΤ Φυλακίου”

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Φεβρουαρίου 2021 0
Συζήτηση με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκης είχε η Πρόεδρος της επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης…

Εκλογές 26ης Μαΐου στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 25 Μαΐου 2019 0
Ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου η διαδικασία προετοιμασίας διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του…