Ν. Γκαρά: « Απέναντι στον οδοστρωτήρα της ΝΔ να προτάξουμε τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας»

Δημοσιεύτηκε στις: at 10:16
273 0

Ν. Γκαρά: « Απέναντι στον οδοστρωτήρα της ΝΔ να προτάξουμε τις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της εργασίας»

 Ανακοίνωση της Βουλευτή Έβρου για τη φετινή επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη κρίση. Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω της έλευσης του κορονοϊού στη χώρα, σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που η Κυβέρνηση της ΝΔ από την πρώτη στιγμή άρχισε να εφαρμόζει, έχουν ήδη προκαλέσει μεγάλες απώλειες στους εργαζόμενους και την οικονομία.

Αυτή η Πρωτομαγιά μας βρίσκει με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» σε ότι αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας. Επιλέγοντας να δώσει απλά μία παράταση λίγων εβδομάδων, ουσιαστικά αφήνει χιλιάδες νοικοκυριά απροστάτευτα με τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους. Μάλιστα, ενδεικτικό των όσων σχεδιάζουν είναι ότι οι Βουλευτές της ΝΔ απέρριψαν επανειλημμένα την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία της α΄ κατοικίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης, στις διανομές, στην τροφοδοσία, στα νοσοκομεία, στην πολιτική προστασία και τα σώματα ασφαλείας έβαλαν πλάτη για να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, ο Υπουργός Εργασίας αρνείται να υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή απειλούνται με απολύσεις, μερική απασχόληση και μειώσεις μισθών.

Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πετύχαμε πολλά όλοι μαζί. Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η μάχη κατά της διαπλοκής και των φαινόμενων διαφθοράς, αλλά και μια σειρά ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζομένων, η ουσιαστική λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών και των διαδικασιών μεσολάβησης του Υπουργείου Εργασίας υπέρ των εργαζομένων, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή της κατάστασης διάλυσης των εργασιακών σχέσεων που δημιούργησαν οι αντεργατικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Όμως με την ΝΔ ξανά στην Κυβέρνηση, τα «λεφτόδεντρα» συνεχίζουν να διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες και την αδιαφάνεια: με αφορμή την πανδημία τροφοδοτούνται με εκατομμύρια ΜΜΕ, ημέτεροι , γαλάζια golden boys. Οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μακροχρόνια άνεργοι, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, οι στρατιές των ανέργων που δημιουργούνται αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, όλοι αυτοί παραμένουν «αόρατοι» για την Κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο πλαίσιο θα γιορτάσουμε και θα τιμήσουμε τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά. Με τα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή, οκτάωρη εργασία για όλους, να είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Με χιλιάδες εργαζόμενους να είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένοι ή να μην έχουν ακόμη λάβει ούτε καν την ελάχιστη βοήθεια που τους υποσχέθηκε το κράτος.

Φέτος τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με τη δέσμευση ότι θα παλέψουμε να μην περάσει το σχέδιο της ΝΔ που ισοπεδώνει μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα.

Είναι χρέος μας.

Σχετικά άρθρα

Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να φωταγωγηθεί εκ νέου ο δρόμος προς το Νοσοκομείο… – Για τον κόμβο ένωσης με την Εγνατία Οδό πόσα χρόνια να θέλει άραγε?

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Αυγούστου 2019 0
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Thraki Net: Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια για να φωταγωγηθεί εκ νέου ο δρόμος, ο…

Καλακίκος προς Σκρέκα: “Ζητάμε την άμεση αποστολή περισσότερων κλιμακίων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων”

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Ιανουαρίου 2021 0
Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, απέστειλε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, την οποία γνωστοποιεί και…

Με αλιευτικό… μεταφέρθηκε ασθενής από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη – Επιχείρηση σωτηρίας για την ασθενή

Δημοσιεύτηκε από: - 19 Ιανουαρίου 2017 0
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμένα Καμαριώτισσας στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ…