🆘 Ν. Γκαρά: «Σε απόγνωση επαγγελματίες και εργαζόμενοι στον Έβρο από τις παλινωδίες της κυβέρνησης»

🔻  “Η επιλογή της κυβέρνησης να πορευτεί για μία ακόμη φορά χωρίς κανένα σχέδιο απέναντι στο νέο κύμα της πανδημίας, παρά μόνο με το γνωστό «βλέποντας και κάνοντας», έχει ολέθριες συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους στον Έβρο, οι οποίοι βιώνουν πλέον την απόλυτη ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Στις συνομιλίες και συναντήσεις που είχαμε αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες, οι μαγαζάτορες, οι αγρότες και οι παραγωγοί του Έβρου μας μετέφεραν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα. Τον κίνδυνο για μαζικά λουκέτα.

📈Το κύμα ακρίβειας με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, με τις ανατιμήσεις να σαρώνουν κυριολεκτικά αγορά και νοικοκυριά (ρεύμα, πρώτες ύλες, βασικά αγαθά, θέρμανση, αγροτικό πετρέλαιο κλπ) και την κυβέρνηση να παρακολουθεί σαν απλός «θεατής».

Εδώ και ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και οι επιστήμονες προειδοποιούσαν. Η κυβέρνηση με την αδιαφορία και τις παλινωδίες της οδηγεί σήμερα ολόκληρους κλάδους, όπως η εστίαση σε άτυπο lockdown.  Και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική στήριξη.

👉Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών και των εργαζομένων στην εστίαση και στο λιανεμπόριο.

👉Τέλος, θα πρέπει  επιτέλους η κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, παροχή δωρεάν ράπιντ τέστ σε όλους τους πολίτες για τη σωστή ιχνηλάτηση, αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγειονομική θωράκιση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Προηγούμενο άρθροΠρόταση ψηφίσματος “Λαϊκής Συσπείρωσης” ΑΜΘ για τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο κατά της Covid – Σε ποιους θα χορηγηθεί