Ν. Γκαρά: «Η Κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια»

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:06
51 0

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Τα σχολεία ανοίγουν έτσι όπως έκλεισαν, παρότι καταγράφονται νέα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και σε αριθμό διασωληνωμένων.

Πετούν το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, μέσω των ανεπαρκών self-test, ενώ παράλληλα διατηρούν τη λειτουργία τμημάτων των 25 παιδιών.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις παλινωδίες της Κυβέρνησης σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου, για τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία, είναι πασιφανής.

Οφείλουν άμεσα να εκπονήσουν πρόγραμμα εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολικών μονάδων. Οφείλουν να διασφαλίσουν δωρεάν αξιόπιστα τεστ για τη μαθητική κοινότητα και να λάβουν μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί απέναντι στους μαθητές του Λυκείου ότι δεν θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφήνει εκτός Πανεπιστημίων τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους. Οφείλει να σκύψει και να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία και συλλογή δείγματος μυελού των οστών στο Πολιτιστικό πολύκεντρο Νέας Ορεστιάδας

Δημοσιεύτηκε από: - 28 Ιουλίου 2017 0
Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας «Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και δειγματοληψία μυελού των οστών, την Τρίτη…

Σχέδιο αποστολής μονάδων του Γ’ Σώματος Στρατού στον Έβρο προς ενίσχυση των χερσαίων συνόρων

Δημοσιεύτηκε από: - 10 Δεκεμβρίου 2019 0
Τι αποφασίστηκε σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου Μονάδες του Γ’ Σώματος Στρατού θα μετασταθμεύουν εκ περιτροπής, και…

Σε δημοπράτηση νέο κτίριο του Τμήματος Ιατρικής στο του Πανεπιστημίου Θράκης με 12,25 εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε από: - 23 Φεβρουαρίου 2018 0
Σε δημοπράτηση είναι ακόμα ένα κτιριακό έργο στη Θράκη. Πρόκειται για το έργο με τίτλο “Κτιριακές εγκαταστάσεις Τμήματος Ιατρικής του…