Ν. Γκαρά: «Η Κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια»

Δημοσιεύτηκε στις: at 22:06
111 0

Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς σχέδιο κι ασφάλεια, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Τα σχολεία ανοίγουν έτσι όπως έκλεισαν, παρότι καταγράφονται νέα αρνητικά ρεκόρ σε κρούσματα και σε αριθμό διασωληνωμένων.

Πετούν το μπαλάκι της «ατομικής ευθύνης» σε καθηγητές, μαθητές και γονείς, μέσω των ανεπαρκών self-test, ενώ παράλληλα διατηρούν τη λειτουργία τμημάτων των 25 παιδιών.

Η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί αποσβολωμένη τις παλινωδίες της Κυβέρνησης σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Η έλλειψη ενός σοβαρού σχεδίου, για τη μέγιστη δυνατή υγειονομική ασφάλεια στα σχολεία, είναι πασιφανής.

Οφείλουν άμεσα να εκπονήσουν πρόγραμμα εμβολιασμού του συνόλου των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολικών μονάδων. Οφείλουν να διασφαλίσουν δωρεάν αξιόπιστα τεστ για τη μαθητική κοινότητα και να λάβουν μέτρα υγειονομικής προστασίας.

Τέλος, η Κυβέρνηση οφείλει να δεσμευτεί απέναντι στους μαθητές του Λυκείου ότι δεν θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η ελάχιστη βάση εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, που αφήνει εκτός Πανεπιστημίων τουλάχιστον 24.000 υποψηφίους. Οφείλει να σκύψει και να απαντήσει στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Τι είναι η «αξιολόγηση»;

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2021 0
Ένα διαφωτιστικό σημείωμα για την αξιολόγηση με ερωτήσεις και απαντήσεις κυκλοφόρησε η Β΄ΕΛΜΕ Έβρου για τους γονείς και τους μαθητές:…

Ένα ακόμη ξεχωριστό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και soft skills από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Οκτωβρίου 2020 0
Ένα ακόμη ξεχωριστό πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και soft skills από το Xanthi TechLab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης. Το πρόγραμμα…