Ν.Γκαρά: Καθυστερημένη αντίδραση της ΝΔ με ασαφή λύση για τις καλύβες στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε στις: at 13 Νοεμβρίου 2019
344 0

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ωστόσο ότι «η ρύθμιση που επιλέγεται τελικά για τις καλύβες, δημιουργεί ασάφεια ως προς την οριστική λύση, καθώς μεταθέτει εξειδικευμένες ρυθμίσεις στο προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα, αφαιρώντας τις από τον Φορέα Διαχείρισης»

«Χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον των βουλευτών της ΝΔ για τα ζητήματα των Εβριτών, αν και καθυστερημένο. Ακολούθησαν με μεγάλη καθυστέρηση και μόνο μετά τη λήξη των προθεσμιών, τις δικές μας προτάσεις, δημιουργώντας όμως νέες ασάφειες ως προς την επίλυση του θέματος των καλυβών», σημεώισε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Η ίδια χαρακτήρισε τουλάχιστον υποκριτική τη στάση των βουλευτών της ΝΔ, «καθώς με την τροπολογία που κατέθεσαν ζητούν παράταση 2 ετών για το καθεστώς των καλυβών στο Δέλτα του Έβρου, όπως ακριβώς ζητούσε και η δική μας τροπολογία που κατατέθηκε λίγο καιρό πριν. Η οποία και απορρίφθηκε αναιτιολόγητα, χωρίς καν να συζητηθεί. Προφανώς, η γνωστή παλαιοκομματική λογική του «έγινε κατόπιν ενεργειών μου» επανέρχεται».

Ωστόσο, η Ν.Γκαρά ξεκαθαρίζει ότι «η ρύθμιση που επιλέγεται τελικά για τις καλύβες, δημιουργεί ασάφεια ως προς την οριστική λύση, καθώς μεταθέτει εξειδικευμένες ρυθμίσεις στο προβλεπόμενο Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.), αφαιρώντας τις από τον Φορέα Διαχείρισης, που έχει ακριβή στοιχεία αλλά και τη δυνατότητα να διατυπώσει συγκεκριμένη λύση για τις καλύβες, μετά την έκδοση του Π.Δ.».

«Από την άλλη, η συγκεκριμένη τροπολογία προϊδεάζει για το διαφαινόμενο σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, να καταργήσει τους Φορείς Διαχείρισης Natura, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί θα είναι ολέθρια συνολικά για τον Έβρο» προσθέτει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος υπενθυμίζει ότι «μετά από δεκαετίες αδράνειας η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε τις διαδικασίες για τις καλύβες, έδωσε την αρχική παράταση, βρήκε χρηματοδότηση και ξεκίνησε όλες τις αναγκαίες μελέτες οι οποίες και εκπονούνται, για την έκδοση του ΠΔ και την οριστική λύση του ζητήματος».

http://www.avgi.gr/article/10842/10394733/n-nkara-kathysteremene-antidrase-tes-nd-me-asaphe-lyse-gia-tis-kalybes-ston-ebro#

Σχετικά άρθρα

Οι θέσεις του υποψήφιου δημάρχου Παύλου Μιχαηλίδη για την κοπή των δέντρων και την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Δημοσιεύτηκε από: - 11 Φεβρουαρίου 2019 0
«Δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξυλεύεται», έλεγαν αλληγορικά οι πρόγονοί μας. Πράγματι όταν οι ισχυροί βρίσκονται στην εξουσία όλοι τους χειροκροτούν…

Ερώτηση Ν. Γκαρά στη Βουλή των Ελλήνων για τα λουκέτα και το κλείσιμο τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Ιανουαρίου 2020 0
Ερώτηση για τα λουκέτα στα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου, Ν. Γκαρά. Στην ερώτησή της η Βουλευτής…

Ν. Γκαρά: “Η κυβέρνηση της ΝΔ με την εφαρμογή του click away δίνει τη χαριστική βολή στο λιανεμπόριο”

Δημοσιεύτηκε από: - 16 Δεκεμβρίου 2020 0
Χιλιάδες κυβερνητικά «click away» μακριά από τις ανάγκες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων – Στηρίζουμε την τοπική αγορά. Στηρίζουμε ο ένας…