Με αποφάσεις του «ποδαριού» συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα ζητήματα της Εκπαίδευσης στον Έβρο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Αφού αποφάσισε τη μεταφορά του Τμήματος της Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αφού ακύρωσε ειλημμένες αποφάσεις για την ίδρυση νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατάργησε τα διετή μεταλυκειακά Τμήματα, αφού ψήφισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδηγεί 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ και εκατοντάδες περιφερειακά πανεπιστημιακά Τμήματα σε κλείσιμο, δημιουργεί προβλήματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Διδυμότειχο.

Η βιαστική απόφαση, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, να μετακινηθούν οι μαθητές από το  3ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εγκατασταθούν πανεπιστημιακά Τμήματα, αποδεικνύει την επιτελική ανεπάρκεια κι ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς  να προχωρήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο, μέσα από έναν σοβαρό σχεδιασμό, μελέτες, γενναία χρηματοδότηση για στελέχωση σε προσωπικό και σύγχρονες πανεπιστημιακές υποδομές.

Οι αποσπασματικοί χειρισμοί της ΝΔ προκαλούν μόνο ανησυχία κι ανασφάλεια, αναστατώνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία στον Έβρο.

Προηγούμενο άρθροΕυάγγελος Ρούφος: “Έτοιμη η παιδοψυχιατρική κλινική το φθινόπωρο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρουπολη – Προχωράει το πρόγραμμα τηλεπαρακολούθησης”
Επόμενο άρθροΚυριάκος Αραμπατζής: “Πιλοτική τοποθέτηση αισθητήρων σε κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης ώστε συν το χρόνο με εφαρμογή στο κινητό μας να γνωρίζουμε τους χώρους στάθμευσης”