Ν. Γκαρά: «Με επιτελική προχειρότητα οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την Εκπαίδευση στον Έβρο»

Δημοσιεύτηκε στις: at 08:23
57 0

Με αποφάσεις του «ποδαριού» συνεχίζει να αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα ζητήματα της Εκπαίδευσης στον Έβρο, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση στην τοπική κοινωνία.

Αφού αποφάσισε τη μεταφορά του Τμήματος της Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αφού ακύρωσε ειλημμένες αποφάσεις για την ίδρυση νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κατάργησε τα διετή μεταλυκειακά Τμήματα, αφού ψήφισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που οδηγεί 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ και εκατοντάδες περιφερειακά πανεπιστημιακά Τμήματα σε κλείσιμο, δημιουργεί προβλήματα σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και γονείς στο Διδυμότειχο.

Η βιαστική απόφαση, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, να μετακινηθούν οι μαθητές από το  3ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να εγκατασταθούν πανεπιστημιακά Τμήματα, αποδεικνύει την επιτελική ανεπάρκεια κι ανικανότητα της Κυβέρνησης.

Είναι αναγκαίο η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς  να προχωρήσουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Έβρο, μέσα από έναν σοβαρό σχεδιασμό, μελέτες, γενναία χρηματοδότηση για στελέχωση σε προσωπικό και σύγχρονες πανεπιστημιακές υποδομές.

Οι αποσπασματικοί χειρισμοί της ΝΔ προκαλούν μόνο ανησυχία κι ανασφάλεια, αναστατώνοντας και δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία στον Έβρο.

Σχετικά άρθρα

“Παράθυρο” για να αναγνωριστεί η Τουρκική Ένωση Ξάνθης… σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης!

Δημοσιεύτηκε από: - 17 Σεπτεμβρίου 2017 0
Με τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο σχέδιο νόμου για την ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις, τροποποιείται ο Κώδικας Πολιτικής…