Ν. Γκαρά: «Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού στον Έβρο συνεχίζονται»

Δημοσιεύτηκε στις: at 00:58
243 0

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε θιασώτες και στον Έβρο των κυβερνητικών παλινωδιών και της έλλειψης οποιουδήποτε σχεδίου για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που πρότειναν τη δημιουργία μιας νέας δομής, ενός νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στον Έβρο, λίγες μόλις «στιγμές» αργότερα διαβεβαίωναν πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει.

Οι ίδιοι το πρότειναν, οι ίδιοι το διέψευσαν.

Μάταια οι Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προσπαθούσαν να πείσουν την τοπική κοινωνία πως «δεν είναι αυτό που νομίζετε».

Η γνωστή προχειρότητα και αποσπασματικότητα που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη όλους αυτούς τους μήνες πάνω στο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, δυστυχώς αυτές τις ημέρες «χτύπησε κόκκινο» στον Έβρο.

Είναι πια καιρός οι κυβερνώντες, αφού διδάχθηκαν από τα λάθη τους, όπως η αρχική κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – το οποίο τελικά επανίδρυσαν άρον άρον – να κοιτάξουν με σοβαρότητα πως θα ανακουφίσουν άμεσα τις τοπικές κοινωνίες, αποσυμφορώντας τις περιοχές που βρίσκονται δίπλα στα σύνορα, στελεχώνοντας την ίδια στιγμή τις υπηρεσίες ασύλου, δρώντας, σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι απόλυτα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν υιοθετήσει τη θέση της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ περί μη δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή της Θράκης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και τη γεωστρατηγική της θέση.

Η Βουλευτής Έβρου
Ν. Γκαρά

Σχετικά άρθρα

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της 28ης Οκτωβρίου.

Δημοσιεύτηκε από: - 24 Οκτωβρίου 2019 0
Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές, εκτός εάν έχει χαρακτηρισθεί αργία από διάταξη ΣΣΕ,…

Δεν θα κατέβει στις εκλογές το ΚΙΔΗΣΟ

Δημοσιεύτηκε από: - 2 Σεπτεμβρίου 2015 0
«Ό,τι κάναμε δικαιώθηκε», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας πως τα οικονομικά μέσα που διαθέτει το κίνημά του, δεν επιτρέπουν να συμμετέχει με…