Ν. Γκαρά: 900 παιδιά με πλήρη φάκελο μένουν χωρίς voucher εκτός ΚΔΑΠ στον Έβρο και η Υπουργός… απλά το επιβεβαιώνει!

Δημοσιεύτηκε στις: at 09:49
122 0

900 παιδιά με πλήρη φάκελο μένουν χωρίς voucher εκτός ΚΔΑΠ στον Έβρο και η Υπουργός…απλά το επιβεβαιώνει!

👉 “Στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και των παρεμβάσεών μου ως Βουλευτή Έβρου, κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων (Αρ. Πρωτ. 8672, 01/09/2021) ζητώντας από τα Υπουργεία Παιδείας & Εργασίας να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις για να αρθεί άμεσα η αδικία που εντοπίζεται και στους 5 Δήμους του Ν. Έβρου, με πολλές εκατοντάδες οικογένειες να μην λαμβάνουν τελικά voucher για να εισαχθούν τα παιδιά τους σε Βρεφονηπιακούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), παρότι πληρούν τα κριτήρια.
Στις 07/10/2021, δηλαδή πάνω από 1 μήνα μετά την ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, η Υπουργός Παιδείας απαντώντας (Αρ. Πρωτ. 126725/Φ1 ΕΞ 107202 εισ.) αρκέστηκε να δηλώσει πως «το εν λόγω θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων».
Στις 08/11/2021, δηλαδή πάνω από 2 μήνες μετά, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μιχαηλίδου, απαντώντας (Αρ. Εσ. Πρωτ. 1384Ε) επιβεβαιώνει πλήρως ότι περίπου 900 παιδιά στο Ν. Έβρου, μένουν εκτός ΚΔΑΠ και χωρίς voucher, παρότι διαθέτουν πλήρη φάκελο!
Το εντυπωσιακό είναι ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν λέει τίποτα παραπέρα, δηλαδή τι πρόκειται να κάνει ώστε να αρθεί αυτή η κατάφορη αδικία. Απλά παραθέτει τα ακριβή νούμερα των οικογενειών και των παιδιών που μένουν εκτός ΚΔΑΠ και χωρίς voucher σε όλο τον Έβρο, παρότι το δικαιούνται:
🔸451 παιδιά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης
🔸68 παιδιά στο Δήμο Διδυμοτείχου
🔸305 παιδιά στο Δήμο Ορεστιάδας
🔸48 παιδιά στο Δήμο Σαμοθράκης
🔸24 παιδιά στο Δήμο Σουφλίου
– Έτσι καταλαβαίνουν στη ΝΔ τη στήριξη των οικογενειών στην ακριτική Ελλάδα;
– Έτσι θα ενισχύσουν τη γονεϊκότητα, τις πολιτικές πρόνοιας και ανάπτυξης στην Περιφέρεια της χώρας; Οδηγώντας τον Έβρο στην απομόνωση και την ερήμωση, αποκλείοντας εκατοντάδες παιδιά από βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ;
– Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει το δήθεν «επιτελικό κράτος Μητσοτάκη» στους κατοίκους του Έβρου;
✅ Να προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα σε όσα μέτρα χρειάζονται ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά που δικαιούνται voucher στον Έβρο, να εισαχθούν σε Βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ.
✋Σταματήστε επιτέλους να υποβαθμίζετε με τις πολιτικές σας την ακριτική Ελλάδα”.

Νατάσα Γκαρά,

Βουλευτής Έβρου – Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "προυπολογισμού. 896 αιτήματα για τοποθέτηση σε ΚΔΑΠ δεν ικανοποιήθηκαν λόγω εξάντλησης του <<Οικονομική στήριξη οικογενειών επαιδιό Δήμος ΑΡΙΘΜΟΣ VOUCHER ΒΡΕΦΗ npo ΝΗΠΙΑ 86 122 18 Δήμος Αλεξανδρούπολης Δήμος Διδυμοτείχου Δήμος Ορεστιάδας Δήμος Σαμοθράκης Δήμος Σουφλίου ΣΥΝΟΛΟ 17 23 35 1 2 130 1 2 177 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΜΝΑ ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ PANAGIOTAKOPOULOL Διανομή μέσω ÎPIÎÎ' UID: 1/1cade3425a8d725a821b1 στις0/11/21 14:25"

Σχετικά άρθρα

Κορονοϊός – Νέα μέτρα: Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους – Τέλος τα δωρεάν self test

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Αυγούστου 2021 0
ην Τρίτη θα ανακοινωθούν, κατά πάσα πιθανότητα τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, όπως προανήγγειλε από χθες Σάββατο ο…