Επίθεση δέχτηκε ο Αχμέτ Ιμάμ, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων. Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, πριν λίγες ημέρες, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι του στην Ξάνθη ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους που τον άφησαν αιμόφυρτο και αναίσθητο στον δρόμο.

“Όπως προχωρούσα στον δρόμο, ένιωσα ένα δυνατό χτύπημα στην πλάτη και έπεσα κάτω. Με χτύπησαν με κλωτσιές στο κεφάλι, στα πλευρά μου. Στο κεφάλι έφαγα τόσες κλωτσιές που έχασα τις αισθήσεις μου” δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Με δυσκολία, κατάφερε να φτάσει στο σπίτι του. Εκεί, διαπίστωσε ότι του είχαν πάρει μόνο τα χρήματά του και όχι τα υπόλοιπα πράγματα που είχε πάνω του, κάτι που όπως καταγγέλλει τον έκανε να υποψιάζεται ότι δεν επρόκειτο για μια απλή ληστεία.

Υποψιάζομαι περισσότερο τους ανθρώπους του Ερντογάν που είναι παντού εδώ στη Θράκη και λιγότερο ένα τυχαίο γεγονός” ανέφερε ο Αχμέτ Ιμάμ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο Ιμάμ είναι και εκδότης της πομακικής εφημερίδας και έχει συγκρουστεί πολλές φορές με τους ανθρώπους του τουρκικού προξενείου, ενώ ασκεί συνεχώς κριτική στον Τούρκο πρόεδρο.

“Ο Ερντογάν θέλει να αφομιώσει τους Πομάκους και να τους κάνει τους αυριανούς Γενίτσαρους” σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων.

www.thetoc.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό το ακριτικό Σουφλί στο Ευρωκοινοβούλιο: μαθητές-πρέσβεις εκπροσωπούν τη χώρα μας σε ημερίδα στο Στρασβούργο
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη της επιτετραμμένης της Πρεσβείας των ΗΠΑ Maria Olson στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως