Την Κυριακὴ 29 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάζεται η μνήμη του Οσίου Δημητρίου από το Μιστί της Καππαδοκίας και παράλληλα συμπληρώνονται δέκα έτη από την παράδοση των ιερών λειψάνων του από τον Σύλλογο Καππαδοκών στην Ιερά Μητρόπολη τα οποία έκτοτε ευρίσκονται θησαυρισμένα στον Ναό της Μεταμορφώσεως της πόλεώς μας.

Για την εορτή του Αγίου προσεκλήθησαν και συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις οι Σεβ. Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνος, Λαγκαδά κ. Πλάτων και ο Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελεσθηκε ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών.

Στο τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η προσφορά των Καππαδοκών και των προσφύγων γενικότερα στην πνευματική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος και ιδιαιτέρως στην περιοχή του Έβρου και της Θράκης μας».

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου από 7.00′-10.30′ θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως ο Πανηγυρικός Όρθρος και το Πολυαρχιερατικὸ Συλλείτουργο παρουσία των προσκεκλημένων Σεβ. Μητροπολιτών.

Προηγούμενο άρθροΚαι τώρα… δεύτερος γύρος για τον Εθνικό
Επόμενο άρθροΠως το αδιέξοδο του Ερντογάν μπορεί να συμπαρασύρει και τα εθνικά μας θέματα (γράφει ο Λάζαρος Καμπουρίδης)