Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Εθνος”, με βάση το «σχέδιο Μουζάλα για τους Πρόσφυγες» θα προσληφθούν μέσα στον Απρίλιο 1.600 έκτακτοι υπάλληλοι μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που όμως μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ακόμη 262 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που θα εργαστούν στα κέντρα καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όπως: διοικητικοί, οδηγοί, γενικών καθηκόντων, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, τεχνολόγοι, μηχανικοί και τοπογράφοι, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διάφοροι τεχνίτες (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κ.ά.), βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας, φύλακες κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η πρόσληψη 518 έκτακτων υπαλλήλων στην Αττική, 500 στην Κεντρική Μακεδονία, 990 στη Λέσβο, 528 στη Σάμο, 192 στη Λέρο, 250 στην Κω και 384 στη Χίο.

Το προσωπικό θα εργαστεί κυρίως στους νησιωτικούς δήμους, αλλά και στους δήμους της ηπειρωτικής χώρας, που έχουν στηθεί πρόχειροι καταυλισμοί για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα 220 άτομα θα διατεθούν σε δήμους της Αττικής, 66 σε δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, 600 στη Λέσβο, 70 στη Λέρο, 12 στην Κω και 158 στη Χίο.

Παράλληλα θα διατεθεί αστυνομικό προσωπικό από την ΕΛ.ΑΣ. στα hot spots, εξειδικευμένα στελέχη από τις Υπηρεσίες Ασύλου και Πρώτης Υποδοχής, αλλά και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ηδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στα Κέντρα Υποδοχής που θα λειτουργήσουν στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο.

Με επιπλέον προσωπικό θα ενισχυθούν και οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεταναστευτικές ροές που έρχονται από τα νησιά.

Οι αμοιβές Η πλειονότητα των νέων υπαλλήλων θα λαμβάνει μισθούς από 431,75 ευρώ έως 619 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την ηλικία και τη θέση απασχόλησης (χωρίς επιδόματα, δώρα κ.ά.).

Ο ΟΑΕΔ θα καλύπτει το μισθολογικό κόστος των νέων προσλήψεων κοινωφελούς εργασίας καταβάλλοντας 19,81 ημερησίως και όχι περισσότερα από 495,25 ευρώ μηνιαίως για όσους είναι ηλικίας 25 ετών και άνω και 17,27 ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερα από 431,75 ευρώ μηνιαίως για ηλικίας κάτω των 25 ετών.

Ανώτατοι μισθοί 619 ευρώ (για όσους είναι πάνω από 25 ετών) και 539,75 ευρώ (αν είναι κάτω των 25 ετών) θα δίνονται σε όσους τοποθετηθούν για να εργάζονται, στα πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, τα βράδια στα hot spots.

1.500 θέσεις σε δήμους Πριν από το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες προκηρύξεις για την κάλυψη 1.500 θέσεων εργασίας στο σύνολο των δομών κοινωνικής προστασίας, πανελλαδικά.

Το σχέδιο έχει εκπονήσει το υπουργείο Εργασίας μετά από διαβούλευση με τις 13 περιφέρειες της χώρας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Οι δομές, των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία, είναι: Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Δομές Σίτισης, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ.

Οι ακριβείς ειδικότητες ανά δομή και τα απαιτούμενα προσόντα θα περιγράφονται στις προκηρύξεις που θα βγουν εντός του Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορούν: διοικητικό προσωπικό, πτυχιούχους ανθρωπιστικών επιστημών, φαρμακοποιούς, στελέχη τροφοδοσίας και κοινωνικούς λειτουργούς, καθαριστές και στελέχη κουζίνας.

Associate Protection Expert σε Κω, Λέσβο, Λέρο, Σάμο και Χίο ζητα η Υπατη Αρμοστεία

Θέσεις εργασίας στην ειδικότητα Associate Protection Expert προκήρυξε η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τα νησιά Κως, Λέσβος, Λέρος, Σάμος και Χίος.

Το νέο προσωπικό θα συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασύλου, στο έργο επαναπροώθησης των προσφύγων.

Οι συμβάσεις εργασίας τους θα διαρκούν έως το τέλος του έτους, ενώ η πρόσληψη είναι άμεση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο Νομικής, ή Πολιτικών Επιστημών, ή Διεθνών Σχέσεων, άριστη γνώση Αγγλικών και τουλάχιστον διετή εργασιακή εμπειρία σε συναφές αντικείμενο.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω e-mail στο: [email protected] έως τις 11 του μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γράψουν τον κωδικό της θέσης (RA GR/16_03), το νησί της επιλογής τους και το ονοματεπώνυμό τους. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση τηςΎπατης Αρμοστείας 

 

onalert.gr

http://policenet.gr

Προηγούμενο άρθροΤελέσθηκε o Κατανυκτικός-Συγχωρητικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΗ διγλωσσία του Βερολίνου στο προσφυγικό και η Ελλάδα του Δ.Μακροδημοπουλου