Ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία φάση της Απογραφής Πληθυσμού- Κατοικιών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, προκειμένου να απογραφούν οι πολίτες που δεν απογράφτηκαν.

Η διαδικασία είναι απλή και μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσα από τη σελίδα της ΕΣΤΑΤ.

https://www.youtube.com/watch?v=VzbZv2C2-fk&list=TLGGIppTDhCfzl8xNTAyMjAyMg

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε:

– Να επιλέξετε «Εύρεση Εποπτείας» και να εντοπίσετε το αρμόδιο για την απογραφή στην περιοχή σας γραφείο της ΕΛΣΤΑΤ (Εποπτεία), προκειμένου να επικοινωνήσετε για την απογραφή σας

– Να επιλέξετε «Δημιουργία Κωδικού Απογραφής Κατοικίας-Νοικοκυριού» και να λάβετε Κωδικό Απογραφής εφόσον επιθυμείτε να αυτοαπογραφείτε ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής.

Για να εντοπίσετε την Εποπτεία αρκεί να καταχωρήσετε τον Ταχυδρομικό Κωδικό της κατοικίας σας και τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται. Σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά ανήκουν σε περισσότερες της μιας Εποπτείες, θα χρειαστεί να καταχωρήσετε επιπλέον την οδό και τον αριθμό.

Για να λάβετε Κωδικό Απογραφής πρέπει να καταχωρήσετε τον Ταχυδρομικό Κωδικό τον οικισμό, την οδό, τον αριθμό και τον όροφο στον οποίο βρίσκεται η κατοικία. Μετά την έκδοση του Κωδικού Απογραφής έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε να αυτοαπογραφείτε άμεσα ή να φυλάξετε τον Κωδικό Απογραφής και να απογραφείτε σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Κωδικός Απογραφής που θα λάβετε, θα πρέπει να φυλαχτεί τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αυτοαπογραφής σας, δηλαδή έως την επιτυχή οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου.

Σε περίπτωση απώλειας του Κωδικού Απογραφής δεν θα είναι δυνατή η πρόσβασή σας στο τυχόν προσωρινά αποθηκευμένο ερωτηματολόγιο.

Όλοι μαζί μετράμε!

https://elstat-outsourcers.statistics.gr/ords/f?p=130:20

Προηγούμενο άρθροΠαύλος Μιχαηλίδης: “Έχουμε μεγάλα αδιέξοδα στο Δήμο Αλεξανδρουπολης – Ο Δήμαρχος κάνει προσωπική πολιτική που δεν γνωρίζει κανείς”
Επόμενο άρθροΠόλη και πολίτες: Καταγγέλλουμε την παράνομη σίτιση των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης