Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνδιοργανώνει με παραγωγικούς φορείς του Έβρου τη «15η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων και Οικοτεχνών Έβρου, Ο θησαυρός του Έβρου – Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις της Θράκης», στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη, από την Παρασκευή 17, έως και την Κυριακή 19 Αυγούστου 2018.

Η γιορτή ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 17 Αυγούστου με τους χαιρετισμούς των επισήμων και εν συνεχεία ο κ. Πασχάλης Χριστοδούλου πραγματοποιησε ομιλία για τα προϊόντα της μέλισσας .

Τα μικρά παιδιά είχα την ευκαιρία να φτιάξουν πουγκιά με αρωματικά φυτά για το σπίτι ενώ μπροστά στο Νομαρχείο στήθηκε γλέντι με Θρακιώτικα Τραγούδια με Γκάιντες

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/8/2018

20:00 Βίντεο με τις ευεργετικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας

20:30 Χορευτικά συγκροτήματα

21:00 Τα παιδιά φυτεύουν γλάστρες με αρωματικά φυτά για το σπίτι τους

22:00 Θρακιώτικη βραδιά με την ορχήστρα του Μποζατζίδη Απόστολου

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/8/2018

20:00 Τα παιδιά ζωγραφίζουν τη μέλισσα και τα βότανα (διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά)

20:30 Εδέσματα με γιαούρτι και μέλι

21:00 Θρακιώτικη βραδιά με την ορχήστρα «Ακριτικός Ήχος»

 

Σε ανακοίνωση της η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου τονίζει:

Ελάτε να ανακαλύψουμε τους φυσικούς θησαυρούς του Έβρου, να γνωρίσουμε τους συντοπίτες μας που αγωνίζονται να παράξουν και να προσφέρουν αγνά και ποιοτικά προϊόντα. Σας περιμένουμε για ένα τριήμερο αφιερωμένο στη μελισσοκομία και τη βιοκαλλιέργεια.

Στηρίζουμε τους παραγωγούς και τα προϊόντα του τόπου μας!

Προηγούμενο άρθρο«Εμνήσθην Ημερών Αρχαίων Θεομητορικών» – Παναγία Καμαριώτισσα η εν αιχμαλωσία απορφανεμένη βυζαντινή ιερά μονή της Χάλκης (γράφει ο Ιωάννης Ελ. Σιδηράς)
Επόμενο άρθροΟυρά εκατοντάδων μέτρων στο τελωνείο Καστανεών – Oι Έλληνες πάνε ξανά στην Τουρκία για ψώνια