«Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 και 3 χρόνια» λέει πεμπτοετής φοιτήτρια

Στον αέρα κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητέςς για να διδάξουν και οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους.

Όπως αναφέρθηκε στο Mega μέχρι το 2018 η σχολή λειτουργούσε ως ΤΕΙ, μετά όμως με το νόμο που ψηφίστηκε έγινε ΑΕΙ. Το Πανεπιστήμιο απαιτεί ως διδακτικό προσωπικό αποκλειστικά κατόχους διδακτορικού με αποτέλεσμα πολλοί καθηγητές να έχουν χάσει τη δουλειά τους. Τώρα οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν τη φοίτησή τους.

«Μπήκα στο πέμπτο έτος επειδή δεν υπήρχαν καθηγητές. Κάποια μαθήματα είχαν να διδαχτούν 2 και 3 χρόνια. Υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στο έκτο έτος και κινδυνεύουν με διαγραφή», δήλωσε η Τάνια Κυράκη, πεμπτοετής φοιτήτρια της σχολής.

Η προσωρινή λύση

Αντιπροσωπεία φοιτητών απευθύνθηκε στον Πρύτανη, ο οποίος έδωσε τη λύση με την έγκριση δύο συμβάσεων καθηγητών, τα οποία δεν είναι μέλη ΔΕΠ, αλλά επιστημονικοί συνεργάτες. «Το θέμα αφορά 150 φοιτητές. Το 4ο έτος εκκρεμούν τέσσερα μαθήματα. Γύρω στους 50 φοιτητές έχουν το άμεσο πρόβλημα» λέει η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα.

«Αυτή η λύση είναι προσωρινή γι’ αυτό το εξάμηνο. Πάλι εκκρεμούν μαθήματα. Τα μαθήματα που γίνονται δεν επαρκούν για να γίνει το πρόγραμμα σπουδών», δήλωσε.


ΠΗΓΗ www.newsbeast.gr

Προηγούμενο άρθροO Κώστας Κεβρεκίδης επανεξελέγη Πρόεδρος των Αρτοποιών – Το νέο διοικητικό Συμβούλιο
Επόμενο άρθροΥπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Ενίσχυση 11,3 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς