Μέχρι τις Βρυξέλλες φτάνουν πλέον οι “συγκεντρώσεις” των αυτοαποκαλούμενων Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η “Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)” στις 2 Μαρτίου με τον Οργανισμό των μη εκπροσωπούμενων Εθνών και Λαών (UNPO) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες πραγματοποίησαν ένα κοινό συνέδριο . Το συνέδριο με θέμα ‘’Η Ελευθερία της συνεργασίας στην : Ένα κενό στα ευρωπαϊκά πρότυπα τα Δικαιώματα των Μειονοτήτων’’ έλαβε χώρα υπό την φιλοξενία του Ρουμάνου Ευρωβουλευτή Csaba Sógor (EPP), ο οποίος έχει πλούσια δράση σε θέματα της Ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία…

Στο περίεργο αυτό συνέδριο συμμετείχε και ο Σουηδός Ευρωβουλευτής Nils Torvalds , φυσικά ο πρόεδρος αυτοαποκαλούμενης Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης, Χαλίτ Χαμπίπογλου. Δε θα μπορούσε βέβαια να λείπει και η  Ευγενία Νατσουλίδου (Ιδρυτής της Μακεδονικής και Μορφωτικής Κίνησης της Έδεσσας) που “αγωνίζεται” για ανάδειξη Μακεδονικής (σλαβόφωνης) μειονότητας και γλώσσας στην Ελλάδα…

Το συνέδριο ξεκίνησε με καταδίκη των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον Csaba Sógor μετά από λογομαχία που είχαν με τον ευρωβουλευτή. Δήλωσε ότι περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα στην Ευρώπη είναι  και κατέκρινε την Ελλάδα για κακό ιστορικό στα δικαιώματα μειονοτήτων!!!Ο Ευρωβουλευτής Torvalds στην ομιλία του για το θέμα των μειονοτήτων αναφέρθηκε εν συντομία την ιστορική διαδικασία των μειονοτήτων και στη συνέχεια μίλησε για την χώρα του Φινλανδία κυρίως για την σουηδική .

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της “Ομοσπονδίας” Χαλίτ Χαμπίπογλου που ευχαρίστησε τον διοργανωτή βουλευτή του συνεδρίου και τους ομιλητές. Σχετικά με τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην ΕΕ τόνισε ότι υπάρχει ένα σοβαρό κενό μεταξύ λόγου και δράσης και ότι το πρόβλημα των προσφύγων δεν πρέπει να γίνει αιτία να ξεχαστεί το θέμα των μειονοτήτων.

Η ιδρυτής της Μακεδονικής και Μορφωτικής Κίνησης της Έδεσσας, Ευγενία Νατσουλίδου , ανάφερε την παραβίαση της ελευθερίας της μακεδονικής μειονότητας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν (;;;) στην Ελλάδα…. ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει συστηματικά την ελευθερία τους.

Όλοι οι παραπάνω τελικά κατέληξαν σε μια υπέροχη καταδίκη της Ελλάδας…μέσα από την καρδιά της Ευρώπης…τις Βρυξέλλες…και με μόνη αντίδραση αυτή των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής…

Λίγες μέρες αργότερα, στην Άγκυρα, οργανώθηκε πάνελ με θέμα την “τουρκική” μειονότητα της δυτικής Θράκης και τα προβλήματα της. Το πάνελ  διοργανώθηκε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Χατζέττεπε  υπό τον τίτλο «Το να είσαι μειονότητα στην Ελλάδα».

56e70c1a06c21

Στο πάνελ παρέστησαν σαν ομιλητές ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Δυτικής Θράκης Αχμέτ Καρά και η σύζυγος του πεθαμένου Σαδίκ Αχμέτ, Ισίκ Αχμέτ.

Ο ψευδομουφτής της Ξάνθης έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή σχετικά με την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, τη Συνθήκη Λοζάνης και την ανταλλαγή πληθυσμών και διερωτήθηκε αν ήταν τυχεροί αυτοί που έφυγαν ή αυτοί που έμειναν ενώ ανέλυσε και…τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η “τουρκική” μειονότητα στη …Είπε μάλιστα ότι ενώ η Άγκυρα εδώ και δεκαετίες προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα αυτά… το βαθύ ελληνικό κράτος…δεν της το επιτρέπει!

Η ομιλία του Μετέ εστιάστηκε στα βασικότερα προβλήματα της μειονότητας όπως εκείνη της ταυτότητας, της εκπαίδευσης και των μουφτείων. Το ζήτημα της μειονοτικής εκπαίδευσης το χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η ομιλία του κ. Αχμέτ Καρά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης DEB και πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, με τίτλο «Η Μειονότητα στην Ελλάδα και η Πολιτική» εστιάστηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μειονοτικοί που ασχολούνται με την πολιτική στην Ελλάδα. Επέκρινε δε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ που θέλουν να δείξουν παράνομες τις δραστηριότητες του κόμματος DEB παρόλο που το κόμμα δραστηριοποιείται βάσει των ελληνικών νόμων και στο καταστατικό του γίνεται νύξη στην ισοτιμία, την ισοπολιτεία, την δημοκρατία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέρα των παραπάνω αναζητώντας πληροφορίες για τα θέματα αυτά πέσαμε και πάνω στην ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης TRΤ μέσα στην οποία γίνεται ασταμάτητη προπαγάνδα για “Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης”.

φδδσφσδ

Είναι προφανές ότι το Ελληνικό ΥΠΕΞ κοιμάται και ούτε αντιδρά ούτε φαίνεται ασχολείται με τις προκλήσεις αυτές…Οι διάφοροι πράκτορες της Άγκυρας συνεχίζουν να αλωνίζουν ελεύθεροι στη Θράκη, να κατασυκοφαντούν τη χώρα στο εξωτερικό για καταπάτηση δικαιωμάτων μιας ανύπαρκτης μειονότητας και να εκμεταλλεύονται την μουσουλμανική μειονότητα, σπρώχνοντάς την όλο και πιο βαθιά στην αγκαλιά του “Σουλτάνου” Ερντογάν…

Newsroom Alexpoli.gr / Ανδρέας Χονδρός
Προηγούμενο άρθροΧάλκινο μετάλλιο για τον Μήτκα και τον Μύρο του Εθνικού στο τουρνουά της Σίνδου!
Επόμενο άρθροΣτην Εθνική Ομάδα Beach Handball Κ16 οι Κεπεσίδου και Σιαρβαρλή των Κυκλώπων!