Οι πρώτες εικόνες από την «ανάπλαση» των παραλιακών πεζοδρόμων ή αλλιώς εικόνες «ντροπής και θλίψης»

Μετά από πολλές διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, σήμερα το απόγευμα υποκύψαμε στην απαίτηση για μια επί τόπου επίσκεψη. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και προφανώς δεν μπορούν να περιγράψουν ούτε να αποδώσουν το μέγεθος της ασέλγειας και της παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τα λιγοστά πολύπαθα και εναπομείναντα δέντρα στους πιο επισκέψιμους και τουριστικούς πεζόδρομους της πόλης μας!

Οι πρώτες τέσσερις φωτογραφίες, μαρτυρούν την βαρβαρότητα με την οποία τσιμεντώθηκαν οι κορμοί των δέντρων, στερώντας τη δυνατότητα αναπνοής και ανάπτυξης του ριζικού συστήματός τους. Επιπλέον, ως επισφράγισμα, το τσιμέντο που περίσσεψε από τις οικοδομικές εργασίες, προστέθηκε στη ρίζα των κορμών, ως ένδειξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα δέντρα από τις υπεύθυνες αρχές!

Οι επόμενες τρεις φωτογραφίες, μαρτυρούν την κατάσταση που επικρατεί στον υπό διαμόρφωση πεζόδρομο του Νομαρχείου, όπου προφανώς «πέρασε» σκαφτικό μηχάνημα για να αφαιρέσει το κράσπεδο, το οποίο χωρίς καμία μέριμνα, απογύμνωσε μεγάλο μέρος από το ριζικό σύστημα των δέντρων, με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εκτεθειμένα. Προφανώς, σύμφωνα με την πρακτική που ακολουθήθηκε στις εργασίες «ανάπλασης» του πεζόδρομου ταχυδρομείου, το επόμενο βήμα θα είναι να τα «τσιμεντώσουν» και αυτά!

Και οι τελευταίες τρεις φωτογραφίες, δυστυχώς ανήκουν σε διάφορες πόλεις, με εξαίρεση τη δική μας, και οι οποίες με κάθε τρόπο δείχνουν το σεβασμό τους προς τα δέντρα, τα οποία πέρα από την αισθητική αναβάθμιση, προσφέρουν οξυγόνο, απαραίτητο για την ποιότητα της ζωής μας, προσφέρουν δροσιά, προστατεύοντας από τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους θερινούς μήνες, αποτελούν καταφύγιο για πουλιά, προσφέροντας την πολυτέλεια της απόλαυσης ήχων που μας ηρεμούν, απομακρύνοντας από τα αυτιά μας τους ενοχλητικούς για την ψυχική μας ισορροπία, ήχους της πόλης.

Υποσχόμαστε διερεύνηση και συνέχεια, διότι η προστασία της ποιότητα της ζωής μας, είναι υποχρέωση όλων μας!

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα στον Έβρο
Επόμενο άρθροΜονοδρόμηση της οδού Πλωτινουπόλεως (από την οδό Δέρκων έως την οδό Άβαντος)