Οι αγρότες του Εβρου κατεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις: at 28 Ιανουαρίου 2016
479 0

Δυναμική παρουσία προγραμματίζουν οι αγρότες του Έβρου στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στη Θεσσαλονίκη, στην έκθεση Agrotica 2016.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ενημερώνει ότι θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων από τις 12.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι και από τις 6.00 έως τις 9.00 το απόγευμα.

Εξηγεί πως στο χώρο του τελωνείου θα παραμείνουν τα απαραίτητα για τον αποκλεισμό αγροτικά μηχανήματα καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ει δυνατόν της πλειοψηφίας των αγροτών του Έβρου.

Ανακοινώνει την κλιμάκωση των δράσεων από το Σάββατο με αύξηση κατά πολύ των ωρών του αποκλεισμού και μάλιστα χωρίς διακοπή, ενώ από την Κυριακή προσανατολίζεται στο να ζητηθεί η συμμετοχή αγροτών από την περιοχή του Διδυμοτείχου και ενδεχομένως της Ροδόπης προκειμένου να επιτευχθεί η σε 24ωρη βάση διακοπή λειτουργίας του τελωνείου των Κήπων.

Επισημαίνει πως για πρώτη φορά ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης επιτυγχάνει αυτή τη συσπείρωση με τη συνειδητή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και μεγάλου αριθμού νέων αγροτών ηλικίας 30-45 ετών.

«Στο παρελθόν είναι αλήθεια ότι έγιναν συνδικαλιστικά λάθη στον κλάδο από όλους μας, τώρα όμως όλοι έχουν καταλάβει τι γίνεται. Ειδικά ο Έβρος έχει μάθει να κάνει κινητοποιήσεις λόγω των πολλών και συχνών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, είτε με τις πλημμύρες, είτε με τις ζωονόσους. Η παρουσία των Εβριτών αγροτών είναι σημαντική και υπολογίσιμη. Ξέρουν ότι είμαστε μια γροθιά που δεν σπάει», καταλήγει.

Όσον αφορά στο βόρειο τμήμα του νομού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, ανοιχτό θα παρεμείνει αύριο το οδικό δίκτυο προκειμένου να διευκολυνθούν οι αγρότες στη μετάβασή τους στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. «Παραμένει η απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Θα δούμε και τις αυριανές εξελίξεις και αναλόγως θα συνεχίσουμε», αναφέρει.

Η Ημερισια

 

Σχετικά άρθρα

Από την πρώτη στιγμή του προβλήματος, οι υπάλληλοι της Δ.Ε.Υ.Α.Α. , κάτω από αντίξοες συνθήκες, καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση των βλαβών

Δημοσιεύτηκε από: - 12 Ιανουαρίου 2021 0
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης Αγαπητοί δημότες : Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των ακραίων φυσικών φαινομένων, προκλήθηκαν αρκετά σημαντικές…

Την Τετάρτη 27/1 η θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ ως προς το ΚΥΤ Ορεστιάδας και η έκδοση ψηφίσματος

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2021 0
Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η 1η τακτική συνεδρίαση για το 2021 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής…