Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί , που προπληρώνονται το μηνιάτικο , θα το επιστρέψουν

Δημοσιεύτηκε στις: at 15:43
139 0
Η απάντηση Κοντοζαμάνη για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα επιστρέψουν τον μισθό τους».

Στη σχετική ερώτηση απάντηση ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα δώσουν πίσω τον μισθό τους αναλογικά με τις ημέρες που θα απουσιάζουν.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πράγματι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα προπληρώνονται τον μήνα της εργασίας τους και όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά αυτά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, δηλαδή, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα ανάλογα με τις ημέρες που θα λείπουν από την εργασία τους. Ο νόμος το προβλέπει και ο νόμος θα εφαρμοστεί» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα του ΕΣΥ, είπε ότι υπάρχουν έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια και έχει αποτυπωθεί η κατάσταση.

Για τον εμβολιασμό ιδιωτών γιατρών και φαρμακοποιών, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι ανήκουν στην κατηγορία των υγειονομικών και άρα θα υπάρξουν κυρώσεις διότι οφείλουν να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στα δημόσια νοσοκομεία πάνω από 14.000 (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί) πρόκειται να τεθούν σε αναστολή με τον συγκεκριμένο αριθμό να μην φαίνεται να αλλάζει ραγδαία τις επόμενες ημέρες.

www.ieidiseis.gr

Σχετικά άρθρα

«ΝΥΝ ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΣΤΗ» ΚΑΤΑ ΤΟ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΣ ΣΥΝΑΜΦΟΤΕΡΟΝ» ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ (του Ιωάννη Ελ. Σιδηρά)

Δημοσιεύτηκε από: - 20 Ιουλίου 2017 0
«ΝΥΝ ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΣΤΗ» ΚΑΤΑ ΤΟ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΣ ΣΥΝΑΜΦΟΤΕΡΟΝ» ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ…

Το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης “Αδέσμευτη Νεα Αυτοδιοίκηση” – υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Μυτιληνός

Δημοσιεύτηκε από: - 4 Μαΐου 2019 0
Στη δημοσιότητα δόθηκε έντυπο με συνοπτικό πρόγραμμα της παράταξης Αδέσμευτη Νεα Αυτοδιοίκηση του Ευάγγελου Μυτιληνού. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα…

Σουφλί: Αλλάζει όψη η πόλη του Μεταξιού ώστε να γίνει πόλος έλξης τουριστών

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Ιανουαρίου 2022 0
Την άμεση έναρξη εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης σημαντικών κτιρίων στην περιοχή Σουφλίου ανακοίνωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος. Έκανε…