Οι Αρμένιοι παρέσυραν σε παγίδα τους Αζέρους με «Ελληνική Τακτική» και τους αποδεκάτισαν

Δημοσιεύτηκε στις: at 20:47
72 0

Βαριά ήττα υπέστησαν οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα από τις αρμενικές δυνάμεις του Αμυντικού Στρατού της Δημοκρατίας του Αρτσάχ στο μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν, οι δυνάμεις του Αρτσάχ τη Δευτέρα προφασίστηκαν ότι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.

Οι Αζέροι «τσίμπησαν το δόλωμα» και έσπευσαν να καταλάβουν τις εγκαταλελειμμένες θέσεις, πέφτοντας σε θανάσιμη παγίδα, όπου βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε πυκνά εύστοχα πυρά του αρμενικού πυροβολικού, υφιστάμενοι βαρύτατες απώλειες, πριν αναγκαστούν να τραπούν σε άτακτη φυγή.

Η τακτική αυτή διδάσκεται στα πλαίσια της λεγόμενης «Ελληνικής Τακτικής», στο μνημειώδες έργο του Κωνσταντίνου Σάθα «Έλληνες στρατιώται εν τη Δύσει», αλλά και στο «Χρονικόν του Μορέως».

Στα βιβλία αυτά περιγράφεται πώς το ελαφρύ ελληνικό ιππικό των «Στρατιωτών» επί φραγκοκρατίας εξουδετέρωνε το βαρύ ιππικό των Φράγκων Ιπποτών, το οποίο δεν μπορούσαν οι Έλληνες να αντιμετωπίσουν ευθέως με κονταριές, για αυτό οι ελαφρά θωρακισμένοι Έλληνες, υποκρινόμενοι ότι τρέπονταν σε φυγή, αποσκοπούσαν να παρασύρουν τους σιδερόφραχτους Φράγκους με την τακτική της υποχώρησης σε στενές παγίδες, όπου ακροβολισμένοι Έλληνες τοξότες με βροχή από βέλη έριχναν τους Φράγκους από τα άλογά τους και στη συνέχεια επέστρεφε το ελαφρύ ελληνικό ιππικό των «Στρατιωτών» και τους αποτελείωνε.

Να σημειωθεί ότι πολλοί Αρμένιοι αξιωματικοί έχουν αποφοιτήσει από την ελληνική Σχολή Ευελπίδων.

Πηγή: tribune.gr

Σχετικά άρθρα

Νέα επίθεση Erdogan: Η Ελλάδα είναι το κακομαθημένο παιδί της ΕΕ – Δεν θα παρεκκλίνουμε από τους στόχους μας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Αυγούστου 2020 0
Ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε πως οι έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο θα συνεχιστούν Στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan,…

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Το ΔΠΘ χρήσιμος σύμβουλος των παραγωγών, με τον Υπουργό Παιδείας να αντιδρά, να αδιαφορεί και να μη απαντά… Μετατροπή της Γραπτής Ερώτησης σε Επίκαιρη! Απαντήσεις στην Ολομέλεια…”

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Νοεμβρίου 2018 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο  Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ζητώντας την προκήρυξη…

Μαθητής του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» της Μαθηματικής Εταιρείας

Δημοσιεύτηκε από: - 22 Φεβρουαρίου 2020 0
Ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης, μαθητής του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «Δόμνα Βισβίζη», διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» της Μαθηματικής Εταιρείας, και μάλιστα ως…