Οι αυξημένοι λογαριασμοί ρεύματος έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που απειλούνται με λουκέτο, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος των λογαριασμών, ενώ τεράστιες είναι οι δυσκολίες στα νοικοκυριά.

Ο καλπασμός των λογαριασμών οδήγησε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης. Τα τρία του παιδιά ξεπάγιασαν θα πει, όταν βρέθηκε σε αδυναμία να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα 1.052 ευρώ που δεν μπορεί να πληρώσει ακόμα και αν έδινε όλο του τον μισθό. «Ο μισθός μου είναι 784 ευρώ και πληρώνω και ενοίκιο» πρόσθεσε.

Η περίπτωση του δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας θα πει αυτός ο εστιάτορας. «Πηγαίνουμε στα σπίτια και δεν έχουν ρεύμα. Μας λένε χτυπήστε την πόρτα και όχι το κουδούνι γιατί δεν έχουν ρεύμα» τόνισε ο εστιάτορας Μιλτιάδης Παπανδρέου.

Πολλοί πελάτες του ζουν χωρίς ρεύμα, δεν μπορούν όχι να μαγειρέψουν αλλά ούτε να ζεστάνουν το φαΐ που τους πάει. Ο ίδιος είναι επίσης σε απόγνωση θα ζήσει λέει και αυτός χωρίς ρεύμα και ετοιμάζεται.

Στο μαγαζί του το ηλεκτρικό έχει φτάσει τα 5.200 ευρώ από λογαριασμούς των 1.500 ευρώ. «Από 1.500, ήρθε 2.500, ήρθε 3.700 και τώρα 5.200 ευρώ» συμπλήρωσε.

Αυξημένοι οι λογαριασμοί και για την αρτοποιό Ελένη Τελλίδου, η οποία υπολόγισε τα μηνιαία έξοδα του καταστήματός της στα 15.000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της φτάνει σε επίπεδα που είναι αδύνατον να πληρωθούν, ενώ ο λογαριασμός του ρεύματος είναι το μεγαλύτερο βάρος. «Από 1.200-1.300 ευρώ ήρθε 1.730 ευρώ» σημείωσε.

Οι αυξήσεις και εδώ θα περάσουν στον καταναλωτή αλλά είναι τόσο λίγα τα λεφτά που εισπράττει που είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Όπως θα πουν οι επαγγελματίες οι αυξήσεις είναι μονόδρομος για όλα τα προϊόντα που φτάνουν στον καταναλωτή όμως από την άλλη αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι επειδή ήδη τα μαγαζιά τους είναι άδεια και ο κόσμος δεν ψωνίζει.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΈχεις κωδικούς Taxisnet; Πρέπει να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία σου εντός διμήνου
Επόμενο άρθροSOS!!! Ψάχνουν υπεύθυνη οικογένεια αυτές οι 5 ψυχούλες!!!