Οι Βουλευτές Έβρου έδωσαν το παρών στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΣ

816 0

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Βάρη στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), ο απελθών αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής, παρέδωσε τα καθήκοντα στον νέο αρχηγό, αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

Ο κ. Στεφανής στην ημερήσια διαταγή του τόνισε πως σήμερα ο Στρατός Ξηράς αποτελεί έναν σύγχρονο οργανισμό, ο όποιος βρίσκεται σε συνεχή και δυναμική αλληλεπίδραση τόσο στο διακλαδικό και επιχειρησιακό περιβάλλον όσο και με την κοινωνία. Επιπρόσθετα ο κ. Στεφανής σημείωσε πως με την πολύτιμη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο εισπράττει την αγάπη και την αναγνώριση των πολιτών.

 

«Παραδίδω τα καθήκοντα του αρχηγού υπερήφανος διότι το προσωπικό μας ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα μου. Ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της εποχής, αντιμετώπισε τις απειλές, ξεπέρασε τις δυσκολίες και αφιερώθηκε στην υλοποίηση του οράματος» δήλωσε ο κ. Στεφανής και στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους σπουδαστές της ΣΣΕ τους ζήτησε να ακολουθήσουν πορεία αξιοπρέπειας, να μην ψάξουν για τον εύκολο δρόμο, αλλά να αναζητήσουν και να απαιτήσουν τα δύσκολο γιατί μόνο έτσι θα γίνουν σωστοί ηγέτες.

 

Ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για τη συνεργασία που είχαν και δήλωσε σταθερά προσηλωμένος, αφιερωμένος και αφοσιωμένος στην πατρίδα και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

«Υπερήφανος για τον Ελληνικό Στρατό εκφράζω την απόλυτη πεποίθηση μου ότι δεν βρίσκεται σε κρίση λόγω των ανθρώπων και των αξιών του προσωπικού που τον υπηρετούν και διατηρεί ακέραιη την αισιοδοξία του και το υψηλό ηθικό του. Ο Στρατός Ξηράς αποτέλεσε και θα αποτελεί βασικό πυλώνα γενικής ισχύος και ισχυρή δύναμη αποτροπής» κατέληξε ο κ. Στεφανής.

 

Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, τόνισε πως θα εργαστεί άοκνα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού κατά τον καλύτερο τρόπο. «Οραματίζομαι έναν στρατό που θα συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο αποτροπής και ισχυρά συνιστώσα στην εθνική στρατηγική, που θα δίνει στην πολιτική ηγεσία επιχειρησιακό πλεονέκτημα για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Ένας στρατός ο οποίος θα εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας και θα την εξασφαλίζει από κάθε ξένη επιβουλή. Παράλληλα θα στηρίζει την ελληνική κοινωνία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων κοινωνική αρωγής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο νέος Α/ΓΕΣ.

 

Στην τελετή παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, εκπρόσωποι κομμάτων, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αναστάσιος Δημοσχάκης: “Οι αγρότες του Έβρου ‘πνίγονται’ από τις πλημμύρες και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!!”

Δημοσιεύτηκε από: - 26 Μαρτίου 2018 0
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης,…

Ευάγγελος Λαμπάκης: “Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας, ενάντια στα διόδια Μέστης” – Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση των κινητοποιήσεων

Δημοσιεύτηκε από: - 29 Μαρτίου 2017 0
Ακούστε όλα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης σχετικά με την κατασκευή διοδίων στην Μέστη Αλεξανδρουπολης

Εντυπωσίασε το εορταστικό 3D Mapping στη πρόσοψη του Δημαρχείου Αλεξανδρούπολης

Δημοσιεύτηκε από: - 21 Δεκεμβρίου 2019 0
Με υπέροχες εικόνες «ντύθηκε» το Δημαρχείο Αλεξανδρουπολης το βράδυ της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019 Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές «έντυσαν» με…