ΓΡΑΦΕΙ Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΜΑΡΤΙΔΟΥ

Ξεκίνησε στην θέση «καλύβες» η στρατιωτική άσκηση Εμμανουήλ Μινωτάκης στο πλαίσιο της εθνικής διακλαδικής Παρμενίων 2019, που θα γίνει τις προσεχείς μέρες παρουσία του Πρωθυπουργού.

Η άσκηση Εμμανουήλ Μινωτάκη διεξάγεται στην περιοχή «Καλύβες» του ποταμού Έβρου και φέρει τιμητικά το όνομα του ταγματάρχη Πυροβολικού Μινωτάκη Εμμανουήλ που εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην τριμερή Επιτροπή για την χάραξη των συνόρων, μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης (1923), συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της περιοχής του Δέλτα Έβρου (100 χιλ. στρέμματα), εντός της ελληνικής επικράτειας.Δυναμικό παρόν δίνουν οι εθνοφύλακες της περιοχής για την άρτια διεξαγωγή της άσκησης που γίνεται με πλωτά και χερσαία μέσα με τις πλάβες των εκεί ψαράδων και όλα τα προβλεπόμενα από τον στρατό παρουσία του υφυπουργού άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος είναι γνώστης της περιοχής και ως αρχηγός ΓΕΣ στο παρελθόν.

Στην τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «ΤΧΗΣ (ΠΒ) Μινωτάκης Εμμανουήλ», η οποία διεξάγεται στο πλαίσιο της εθνικής Διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων- 2019», στην περιοχή ευθύνης της XIIης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», μετέχει η ηγεσία του ΓΕΣ που επιβεβαιώνει την στήριξη στους Εθνοφύλακες που αποτελούν ισχυρή δύναμη αποτροπής στην περιοχή των συνόρων και συνεχίζουν επάξια το έργο του τιμώμενου ταγματάρχη, διασφαλίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Η άσκηση πέρυσι είχε γίνει στις 7 Οκτωβρίου και είχε αποσπάσει ευμενή σχόλια για την δύναμη ψυχής και την συμμετοχή των εθνοφυλάκων.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το όνομα του Εμμανουήλ Μινωτάκη έχει δοθεί με πρωτοβουλία του Νικόλαος Γκότσης σε κεντρική οδό των Φερών Έβρου στα πλαίσια ειδικής τελετής παρουσία πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην διήμερη άσκηση Παρμενίων φέτος στον Έβρο θα παραστεί σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Προηγούμενο άρθροΟ Κωσταντίνος Καραχάλιος απογείωσε το ριπτικό μπαλάκι στην εξωπραγματική βολή των 70.30 μέτρων!
Επόμενο άρθροΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 11:00 πμ. στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης