Οι επαφές του ΥΦΥΠΕΞ Μ. Μπόλαρη στην Ίμβρο – Αίτημα για ατμοπλοϊκή σύνδεση της Ίμβρου με τη Σαμοθράκη-Λήμνο-Θάσο

Δημοσιεύτηκε στις: at 7 Μαρτίου 2019
348 0

Με τη συνάντηση με τον νέο έπαρχο της Ίμβρου, ο οποίος έχει διοριστεί τον περασμένο Νοέμβριο, ξεκίνησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης τις επαφές του σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, στην Ίμβρο. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αντάλλαξαν απόψεις για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Ο Μ. Μπόλαρης αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη εξέφρασε την πρόθεση της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνεργασία με επίκεντρο την Τροία. Παράλληλα ευχαρίστησε τον επαρχο για τη στήριξή του προς τα μέλη της ελληνικής μειονότητας εκεί.

Ο έπαρχος από την πλευρά του ανέπτυξε στον ΥΦΥΠΕΞ τις δικές του ιδέες για τον τουρισμό και επανέλαβε παλαιότερο αίτημα που είχε υποβληθεί από τουρκικής πλευράς για την ατμοπλοϊκή σύνδεση της Ίμβρου με τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τη Θάσο. Ακολούθησε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με τον δήμαρχο της νήσου, ο οποίος είναι και ένας από τους τρεις υποψηφίους στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαρτίου. Ο Μ. Μπόλαρης τον ευχαρίστησε διότι απασχολεί στο Δήμο και μέλη της ελληνικής μειονότητας στο νησί και τον κάλεσε αμέσως μετά τις εκλογές, και εφόσον αναδειχθεί νικητής, για στενή συνεργασία με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό στους Αγίους Θεοδώρους και συμμετείχε σε αυθόρμητη εκδήλωση των μαθητών με απαγγελίες ποιημάτων, τραγουδιών και μικρών σκετς προς τιμήν του. Επισκέφθηκε επίσης και την εκκλησία του χωριού όπως και το χώρο του πολιτιστικού συλλόγου. Ακολούθησε η επίσκεψη στα Αγρίδια όπου λειτουργεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο του νησιού και είχε συνάντηση με το σύνολο των εκπαιδευτικών αλλά και τους 30 μαθητές, οι οποίοι αφού τον ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στα εργαστήρια, τα οποία λειτουργούν χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία Έλληνα εφοπλιστή, τον οδήγησαν στο παλιό νηπιαγωγείο του χωριού που τώρα είναι ο χώρος καθημερινής εστίασης των μαθητών και του προσέφεραν ένα φιλόξενο γεύμα.

Ιδιαίτερης σημασίας, όπως επισήμαναν οι ίδιες πηγές, ήταν η συνάντηση που είχε ο υφυπουργός αργότερα με τα μέλη του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμβρίων προκειμένου να έχει πιο ενδελεχή ενημέρωση για τα προβλήματα που απασχολούν τον Σύλλογο και τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Το απόγευμα ο Μ. Μπόλαρης ολοκλήρωσε τις επαφές του με την επίσκεψη στο πολιτιστικό κέντρο στο Σχοινούδι. Είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί από τους κατοίκους στους δρόμους του χωριού, που ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ίμβρου και, όπως λένε οι ντόπιοι, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Βαλκανίων κατά την απογραφή του 1939. Το πρωί της Τετάρτης ο ΥΦΥΠΕΞ θα επιστρέψει στην Αθήνα αφού επισκεφθεί το Γλυκί και το Ευλάμπιο.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.

Σχετικά άρθρα

ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Δημοσιεύτηκε από: - 30 Οκτωβρίου 2017 0
Εὐχαρίστως γνωρίζεται ὅτι τό ἀπόγευμα τῆς Πέμπτης, 2ας Νοεμβρίου 2017 καί περί ὥρα 5:00 μ.μ. ἔμπροσθεν τοῦ Δημαρχείου Κομοτηνῆς θά λάβῃ…

Παύλος Α. Μιχαηλίδης: “Αναγκαίος ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος δομικής τρωτότητας όλων των δημοτικών κτηρίων”

Δημοσιεύτηκε από: - 1 Νοεμβρίου 2020 0
Με αφορμή τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Σάμο και την γειτονική μας Σμύρνη, αλλά και τον τραγικό θάνατο των δύο…