Με αφορµή τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων της Καβάλας και της Θράκης στα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, οι εργαζόµενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) συντάσσονται µε τα δίκαια αιτήµατα και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ενάντια στους παράλογους σχεδιασµούς της κατασκευής και λειτουργίας πολλών δεκάδων νέων µετωπικών και πλευρικών σταθµών διοδίων.

∆ιαµορφώνεται µια κοινωνική και υπερκοµµατική συναίνεση και συναντίληψη ώστε αντί των συγκεκριµένων παράλογων σχεδιασµών του ΤΑΙΠΕ∆, να προχωρήσει άµεσα η υλοποίηση ενός ενιαίου ηλεκτρονικού συστήµατος διοδίων που να χρεώνει δίκαια τους χρήστες της οδού µε βάση τη διανυόµενη απόσταση και µε δυνατότητα παροχής εκπτώσεων σε συχνούς ή/και επαγγελµατίες χρήστες και ευπαθείς κοινωνικές οµάδες.

Οι εργαζόµενοι της ΕΟΑΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών και επαναλαµβάνουν ότι η µοναδική αντιµετώπιση για τη χρέωση της χρήσης του αυτοκινητόδροµου είναι η ακύρωση της σχεδιαζόµενης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόµου και η άµεση υλοποίηση των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.

Οι εργαζόµενοι στην ΕΟΑΕ αγωνίζονται µε κάθε µέσο για την ενηµέρωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας της Β. Ελλάδας σχετικά µε τη σχεδιαζόµενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόµου που επιχειρείται µε την ανοχή της ∆ιοίκησης της ΕΟΑΕ και είµαστε σίγουροι ότι σύντοµα τους πολίτες της Καβάλας και της Θράκης θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Προηγούμενο άρθροΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου: Δίωρη στάση εργασίας – Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα διόδια Μέστης
Επόμενο άρθροΛούνα Πάρκ ανακύκλωσης στη Σαμοθράκη